Můj čas na kafíčko

4 tipy pro podporu imunity

Pro zlepšení imunity jsou důležité vitaminy a minerály, vyrovnaná psychik a samozřejmě také klidný a vydatný spánek.

Náš obranný systém je každý den velmi zatěžován. Není tedy divu, že se snadno unaví a selhává. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak naši imunitu posílit.

Meditujte!

Pokud jste ve stresu nebo zažíváte úzkost, imunitní systém je ochromen kortizolem. To se projevuje snížením počtu lymfocytů, bílých krvinek, které bojují s bakteriemi a viry. Je ve vašem vlastním zájmu a zdraví, abyste snižovala každodenní stresovou zátěž, jak jen to půjde. Například cvičením nebo meditací.

Blahodárná sauna

Střídavý pobyt v horkém a naopak velmi studeném prostředí má pozitivní vliv na odolnost vůči respiračním virózám. Pravidelné saunování také pomáhá uvolňovat dýchací cesty, odstraňuje stres a posiluje imunitu.

Procházky

Pohyb a čerstvý vzduch jsou jednou z věcí, které naší imunitě zásadně prospívají. Navzdory počasí vyrazte každý den na alespoň půlhodinovou procházku.

Nejen céčko

Velmi důležitým vitaminem pro neprůstřelný imunitní systém je vitamin C. Céčko je silný antioxidant a v organismu se podílí na tvorbě a ochraně tkání, jako jsou kosti, kůže a cévy. Mezi další důležité vitaminy pro silnou imunitu patří vitamin E, K a D.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden