Můj čas na kafíčko

4 triky na krásu z vaší kuchyně

Vracíte se z dovolené, kde jste, ruku na srdce, neměla zrovna dvakrát čas, starat se pořádně o svou kůži a vlasy? Máme pro vás řešení, jak škody napáchané sluníčkem a drsnou přírodou na vašem těle napravit. Zvládnete to hravě se surovinami z vaší kuchyně!  

Připravte si běžné potraviny, které najdete ve své spíži nebo ledničce. Zpravidla vám postačí na celkovou obnovu kožních a vlasových buněk několik zaručených pochutin. Jedná se o vajíčko, mrkev, med a krystalový cukr. Máte je? Tak se do toho pusťte!

shutterstock_263427065

1. Jak vrátit vlasům lesk?

Dlouhodobé vystavování na sluníčku sice zabarví pokožku do krásně hnědých odstínů, ale vaše vlasy mezitím trpí.Nyní přišla jejich chvíle! Naneste na ně masku z čerstvých rozšlehaných vaječných žloutků. Záleží samozřejmě na délce vašich kadeří, ale dva kusy by měli stačit. Do směsi můžete přilít ještě trochu olivového oleje. Asi tak tři lžíce. Nelitujte nadbytečné bílky! Ty do ozdravné masky v žádném případě nepatří. Měla byste pak velký problém hřívu rozčesat. Masku nechte působit necelou půlhodinu a pak ji smyjte vlažnou vodou.

2. Navraťte pokožce hydrataci

Dopřejte své kůži po opalování vyživující medový zábal. Není nic jednoduššího! Jen budete potřebovat starý župan. Měla byste si totiž celé tělo namazat od hlavy až k patě medem, zabalit se do županu a několik desítek minut relaxovat v teple. Pak se jednoduše opláchněte ve sprše. Budete překvapená, jak bude vaše tělo po tomto zábalu krásně vypadat. Navíc dodáte pleti vláčnost a pružnost.

Maska navrátí vaší pleti hebkost a hydrataci.

3. Udržte si opálení co nejdéle  

Chcete, aby vaše těžce nabyté opálení vydrželo alespoň pár týdnů? V tom vám pomůže obyčejná mrkev. Udělejte si z této levné pochutiny třeba masku. Tu si můžete nanášet také na obličej. Dávejte ale pozor při jejím strouhání a samotném nanášení. Nerovnoměrná aplikace může totiž vytvořit nevzhledné skvrny. Měli by se tak do ní pustit jen opravdu šikovné ručičky. Takové speciální zeleninové opálení vám vydrží asi jeden týden.

shutterstock_452693248

4. Zbavte se drobných šupinek  

Jak se vypořádat se starými částečkami odumřelé kůže? Jednoduše peelingem! Vyrobte si ho z pár rozdrcených ořechů nebo obyčejného krystalového cukru. Nepouštějte se však do něho častěji než jednou týdně. To by mělo na vaši pokožku přesně opačný efekt.

Rada na závěr  

Pokud vás trápí suchá pokožka na obličeji, hravě vám poslouží obyčejné sádlo, pravé máslo nebo panenský olivový olej. Všechny tyto pochutiny se vám budou velmi dobře roztírat a hlavně vyřeší váš problém s vysušenou pletí!.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden