Můj čas na kafíčko komerční sdělení

5 + 1 rady, jak si vybrat tu správnou půjčku

Pokud aktuálně řešíte nedostatek peněz, určitě jste již začali přemýšlet o sjednání půjčky. Je to naprosto logický krok, ke kterému se uchyluje opravdu značné procento světové populace. Nicméně se v dnešní době může stát poměrně složitým úkolem se na přeplněném trhu s finančními produkty vyznat. Jestli se nepovažujete zrovna za odborníka v dané oblasti, je načase si přiznat, že na všechno sami nestačíte. Podle jakých kritérií tedy správnou půjčku vlastně vybrat? Na to vám odpovíme v následujících řádcích, takže rozhodně nikam neodcházejte.

Podle čeho poznám správnou půjčku?


  • výše úroku

  • předčasné splacení půjčky zdarma

  • výše RPSN

  • minimální a maximální částka k zapůjčení

  • rychlost vyřízení

  • doba splatnosti


První skutečnost, které si asi většina z vás při výběru půjčky všimne, je výše úroku. V tomto ohledu se jako lepší jeví půjčky poskytované bankami – ne však zcela výhradně. Zonky půjčka je služba, kterou jistě znáte z mnoha televizních a internetových reklam. Výše úvěru je s bankovními půjčkami srovnatelná a v mnoha případech ze souboje vyjde podstatně lépe.

Takže jestli nechcete přeplatit zbytečně moc, je pro vás tato společnost naprosto ideální. Mnohem přesnějším měřítkem, podle kterého byste měli k výběru půjčky přistupovat, je hodnota RPSN. Do tohoto ukazatele se započítává všechno, co za půjčku platíte a všechny společnosti jej ze zákona musejí uvádět. Jeho výši ovlivňuje například:


  • poplatek za uzavření smlouvy

  • poplatek za vedení účtu

  • poplatek za správu úvěru

  • poplatek za transakci

  • pojištění schopnosti splácet a další


Ještě, než smlouvu u vybrané společnosti uzavřete, byste si měli dohledat informace o tom, jestli je možné půjčku předčasně splatit bez poplatku.

Může se totiž stát, že během několika let našetříte dostatečně vysoký finanční obnos, abyste se závazku nadobro zbavili. Pokud byste za to ovšem měli platit, rozhodně by to nebylo výhodné. Cofidis půjčka vám v tomto ohledu vyjde vstříc, takže se žádných skrytých poplatků za předčasné splacení rozhodně nemusíte obávat.

Další subjektivní potřeby každého z vás

Je naprosto jasné, že všechny žadatele neuspokojí stejná výše zapůjčené částky. Někdo s penězi hodlá financovat stavbu domu nebo rekonstrukci toho stávajícího, jiný zas potřebuje pouze drobný finanční obnos, který je schopný splatit s úderem výplatního dne.

Rychlé půjčky jsou poskytovány nebankovními společnostmi a právě zmíněná situace, kdy potřebujete ještě před výplatou dostát svých závazkům, je jejich hlavní specializací. V případě peněz na bydlení se naopak vyplatí vybrat půjčku od bankovní společnosti.

Mnoho lidí se také rozhoduje na základě toho, jak rychle bude jejich žádost vyřízená. Banky v tomto směru poměrně zaostávají, protože pro získání půjčky musíte splňovat velice přísná kritéria a jejich posuzování není otázkou jednoho dne.

Nebankovní společnosti oproti tomu fungují klidně i v řádech několika hodin. Záleží tedy pouze na vás, jak moc důležitým faktorem v otázkách půjčky je právě čas. V neposlední řadě výběr půjčky podléhá také době splácení a výši měsíčních splátek, kterou jste schopni pravidelně odvádět.

Tady se také jedná o subjektivní potřebu, která se bude člověk od člověka lišit. Nicméně je potřeba jí věnovat zvýšenou pozornost, pokud se nechcete v budoucnu vystavit zbytečným problémům.

Přehled je důležitý

Na závěr jsme si přece jen nechali ještě jednu, poslední radu. Pokud se právě chystáte hledat vhodnou půjčku, využijte možností, které vám přináší internet. Dnes už totiž nemusíte kvůli potřebným informacím obcházet kamenné pobočky jednotlivých společností. Stačí vám pouze pár minut času věnovaného hledáním produktů na portálech, které se věnují srovnávání půjček. Tam se vám dostane potřebných informací a rozhodování tak bude mnohem snazší. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden