Moje sladké tajemství

5 báječných triků, jak mít krásné a zdravé nehty

Vizitkou každé ženy není jen obličej, ale také ruce. Očekává se, že je budete mít krásné a pěstěné. Jenže, co když i přes veškerou snahu nevypadají vaše nehty dobře? Nezoufejte, poradíme vám 6 triků, které vám zajistí, že budou naprosto dokonalé.

 

Pokud chcete mít hezky upravené nehty, nemusíte nutně hledat pomoc drahých salónů ani se svěřovat do rukou manikérky. Vše zvládnete sama v pohodlí domova. Jen je třeba mít na mysli několik zásadních pravidel, které je důležité dodržovat. Pak nemůže být pochyb o tom, že budou vaše nehty jako ze škatulky.

Když nehty lakujete, musí být úplně čisté, jinak to nebude nikdy pořádně fungovat.


  1. Ochraňte je podkladovým lakem


Předtím než se pustíte do lakování nehtů, je třeba, abyste je řádně odmastila. S tím vám pomohou podkladové báze a laky. Podkladový lak by měl být základem pokaždé, když si lakujete nehty. Díky svému speciálnímu složení umožňuje barevnému laku lépe přilnout k nehtu.

Ten potom lépe drží a neloupe se. Dalším krokem je důkladně protřepat lahvičku s vybraným lakem. Třením mezi dlaněmi se lak skvěle promíchá a následně během jeho nanášení nevzniknou na nehtu nevzhledné vzduchové bublinky a nehty se vám pak hned neošoupou.



  1. Zpevňující výživa pro lesklost


Ta je vaší tajnou zbraní. Zajděte si do lékárny a poptejte se po zpevňujícím vyživujícím laku. Naneste ho na ošetřené nenalakované nehty a nechejte působit. Po pár dnech naneste další vrstvu.

Ze začátku vás to bude možná trochu štípat, ale jen v případě, že jsou vaše lůžka opravdu hodně poškozená. Vaše nehty pak budou chráněny před okolními vlivy.



  1. Dopřejte nehtům olivovou lázeň


Poskytněte vašim nehtům speciální výživu v podobě olivové lázně. Do lavoru nalijte teplou vodu a přidejte do ní pár lžic olivového nebo mandlového oleje. V lázni si namáčejte konečky prstů minimálně 10 minut. Osušte si je měkkým ručníkem a promažte krémem.



  1. Prodlužte jejich bezchybný vzhled


Krásné nehty vyžadují péči a také čas. Pokud pospícháte, raději nehty nelakujte a nechte jejich úpravu na později. Pro bezchybný vzhled je totiž nutné nanést ne jednu, ale hned čtyři vrstvy.

Podkladový lak, dvě vrstvy barevného laku a krycí lak, který ten barevný zafixuje, dodá mu lesk a prodlouží jeho životnost. Nic nezkazíte tím, když každý druhý až třetí den nehty krycím lakem opět přelakujete. Vydrží vám pak daleko déle.



  1. Nezapomínejte lakovat hrany pro dokonalý efekt


Ať už se jedná o podkladový, barevný nebo krycí lak, vždy je nutné nanášet ho i na hrany nehtů. Jednotlivé vrstvy tak uzavřete, sníží se tak nežádoucí odlupování.

Pokud se vám nehty třepí, bývá to většinou první známkou nešetrného odlakování. V takovém případě se pokuste nehty dva až tři dny nelakovat, nebo je potáhněte gelovým lakem, pod kterým budou mít čas se dostatečně zregenerovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden