Můj čas na kafíčko

5 chyb, kterých se dopouštíte při fénování

Říkáte si, proč máte roztřepené konečky nebo vysušené vlasy? Trápí vás vlasy bez objemu a jakéhokoliv lesku? Nejspíš si je špatně vysoušíte! Zkuste ověřené triky a možná se budete divit, jak se vám během pár týdnů vlasy promění.

Chyba č. 1 Fénujete si zcela mokré vlasy

A tak vlasy ztrácejí lesk. Vlasy byste měla nejdříve vysušit ručníkem a nechat alespoň dvacet minut proschnout. Při fénování používejte k pročesávání prsty, nikoliv hřeben.

Chyba č. 2 Vlasy si „nepřifukujete“

Proto nemají objem. A přitom ho vykouzlíte tak snadno! Vlasy si nadzdvihněte a fénujte je směrem odspoda nahoru. Jakmile budou vlasy sušší, po jednotlivých pramenech si je přes kartáč vyfoukejte.

Chyba č. 3 Nevymýváte si pořádně kondicionér

Tudíž je máte věčně mastné. Stačí si po umytí vlasů a několikerým propláchnutí spláchnout hlavu studenou vodou. Nejenže se vám budou vlasy méně mastit, ale navíc budou i krásně lesklé.

Chyba č. 4 Celou hlavu vysoušíte najednou

Tím ale vlasy zatěžujete nerovnoměrně. Správně byste si je měla fénovat po pramenech. Začít byste měla odpředu, kde jsou vlasy jemnější.

Chyba č. 5 Vlasy jsou po fénování stále mokré

Pokud si vlasy nevysušíte úplně, začnou se vám přes den všelijak kroutit. Při vysoušení použijte nejdřív horký vzduch a nakonec studený. Opět fénujte po pramenech, jinak vlasy nikdy pořádně a správně nevysušíte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden