Moje chvilka pohody

5 extra tipů, jak mít krásné obočí

Možná vám to tak nepřijde, ale správný tvar a tloušťka obočí dokážou udělat s naší tváří hotové divy. Poradíme vám, jak dosáhnout krásného, výrazného a upraveného obočí.

O obočí se říká, že je pro celkový vzhled obličeje stejně důležité, jako rám pro obraz. Na tenké vykreslené polokružnice zapomeňte. Ty se nosily v minulém století. Dnes je v módě spíše širší, husté a výrazné obočí. S pomocí našich rad a triků ho získáte snadno a rychle.

1 Začátek a konec

Než se pustíte do samotné úpravy, ujasněte si, kde by mělo obočí začínat a kde končit. Začátek zpravidla odpovídá vnitřnímu koutku oka, konec pak tomu vnějšímu. Snažte se držet přirozené délky vašeho obočí, nijak výrazně jej nezkracujte ani uměle neprodlužujte.

2 Vždy trhejte zezdola

I pokud jde o tvar obočí, vyhrává přirozenost. Obočí upravujte s citem, do tvaru mělkého obloučku. Chloupky byste měla vytrhávat kvalitní ostrou pinzetou, vždy po směru růstu a od vnějšího konce ve spodní linii směrem k nosu. Než začnete s odstraňováním chloupků, označte si místa, kterých se chcete zbavit, bílou tužkou na oči.

Poté vypněte pokožku dvěma prsty, což výrazně zmenší případnou bolest. Ke zmírnění bolesti můžete použít i kostku ledu, kterou kůži přetřete a tím místo dočasně znecitlivíte. Během vytrhávaní obočí si můžete pomáhat speciálním kartáčkem na obočí

3 Podpořte růst chloupků

Ráda byste si vytvarovala pěkné obočí, ale bohužel není odkud brát? Nevěšte hlavu a buďte trpělivá. Obočí si alespoň měsíc nevytrhávejte – chloupky možná dorostou a vy tak znovu objevíte přirozený tvar vlastního obočí, a pak už ho jen lehce doupravíte. Růst chloupků můžete podpořit každodenní jemnou masáží měkkým zubním kartáčkem nebo vtíráním malého množství ricinového oleje nebo kokosového oleje na obočí před spaním (ráno ho pak setřete mokrým vatovým tamponkem). Pro zrychlení růstu obočí použijte šťávu z aloe vera, kterou si pravidelně jemnou masáží vtírejte do oblasti obočí.

4 Hrajte si se stíny

Jestliže toužíte po hustém obočí, ale to vaše naopak řídne, použijte dvě barvy na obočí. Světlejší odstín pro plnější část obočí a tmavší pro konce obočí. Tuto fintu zvládnete pomocí práškových očních stínů, s tužkou na oči by se vám to nepodařilo.

5 Zvýrazněte barvu

Máte obočí husté, ale příliš světlé? Pak ho jednoduše zvýrazněte, buď klasicky tužkou určenou speciálně na obočí, nebo sypkým očním stínem, který nanesete šikmým štětcem. V případě očního stínu bude výsledek přirozenější.

Odstín zvolte takový, který bude korespondovat s barvou vašich vlasů. Při zvýrazňování obočí postupujte směrem od nosu k vnějšímu koutku oka. Trápí vás už šedivé chloupky? Pak si nechte obočí raději dobarvit zkušenou kosmetičkou, která lépe trefí správný barevný tón.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden