Moje chvilka pohody

5 největších prohřešků proti kráse

I když se snažíte o svou tvář i tělo pečovat co nejlépe, možná se nevědomky dopouštíte řady chyb, které vám na kráse ubírají. Jaké jsou ty nejčastější?

1 Neodlíčení pleti před spaním

Pokud se večer neodlíčíte, dáváte pleti pořádně na frak. Během spánku se tělesná teplota mírně zvyšuje a kůže do sebe víc absorbuje vše, co je na jejím povrchu. Budete-li se tohoto přestupku dopouštět často, obličej s pupínky a černými tečkami vás nemine.

Každý večer si pleť odličte jemným odličovacím mlékem, micelární vodou nebo alespoň odličovacími ubrousky.

2 Používání prošlé kosmetiky

Pouze hlídat datum spotřeby na obalu kosmetického přípravku nestačí.

Důležité také je, jak dlouho máte dotyčný produkt otevřený a za jak dlouho se od té doby musí spotřebovat. Na obalu hledejte piktogram otevřeného kelímku, na kterém je uvedeno číslo a písmeno M (číslo označuje počet a M zkratku měsíců).

Například 6M značí, že od prvního otevření musíte přípravek spotřebovat do šesti měsíců. Kdybyste ho používala déle, můžete pleť podráždit nebo vyvolat alergické reakce.

3 Sahání rukama na tvář

Dotýkání se pleti v průběhu dne je velmi častým zlozvykem, se kterým byste měla okamžitě přestat. Nejen, že si tak stíráte ráno dokonale nanesený make-up, ale také si na tvář přenášíte spoustu nečistot a bakterií, které vám na rukou v průběhu dne ulpěly.

 4 Psychická nepohoda

V přijatelném množství je stres užitečný. Dokonce by se dalo říci, že je i nezbytný, protože pomáhá organismu, aby správně fungoval. Například uvolňuje tvořivost a podněcuje rozvoj schopností.

Když je ho ale příliš, tak nám škodí. Neblahý dopad má nejen na zdravotní stav, ale i na krásu. Hormony uvolňované při stresu způsobují stažení cév, což vede ke zhoršení krevního oběhu. V důsledku toho se více vysušuje pokožka, ojevují se na ní šupinky, dokonce může vznikat i ekzém a různé kožní vyrážky.

Pokud je stres dlouhodobý, pokožka bledne, ztrácí zdravou barvu a kolem očí a úst se vlivem napětí usazují drobné vrásky.

5 Špinavé štětce

Ruku na srdce: kdy jste si naposledy čistila štětce, kterými si nanášíte pudr, make-up či oční stíny? Že si nevzpomínáte? Pak se nedivte, že vás trápí pupínky a kožní vyrážky.

Neumyté štětce jsou semeništěm bakterií, mastnoty a zbytků kosmetických přípravků, které si každé ráno roztíráte po obličeji. Štětce byste měla mýt každé dva týdny jemným, například dětským, šamponem, a pak je nechat uschnout volně na vzduchu.

Ideální je, dát je do skleničky, štětinami nahoru. Snadno a rychle je můžete vyčistit i speciálním desinfekčním sprejem, který seženete v obchodech s dekorativní a pečující kosmetikou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden