Moje chvilka pohody

5 olejů pro vaši krásu

Přírodní oleje jsou prověřené po staletí. Vtírají se do pleti, vlasů i nehtů. Jejich obliba stále stoupá. Víte, který je pro vás ten pravý?

Rostlinné oleje nejsou v kosmetice žádnou novinkou. Už půvabná egyptská královna Kleopatra dobře znala jejich účinky a hojně jich využívala k péči o své vlasy či na zjemnění pokožky těla.

Arganový

Pochází z jader stromu, který roste pouze v Maroku. Arganový olej vyhlazuje vrásky, posiluje vlasy, pomáhá při akné i lupénce. Chrání pokožku před vysycháním, hydratuje ji, dokonce zpomaluje její stárnutí, protože v ní aktivuje tvorbu kolagenu a elastinu.

Makadamiový

Podporuje hydrataci a regeneraci pokožky, a díky vysokému obsahu vitaminů A, B, E má také výjimečné antioxidační účinky. Do pokožky se snadno vpíjí, dobře se roztírá a nezanechává na ní mastný film.

Především v zimě dobře poslouží pokožce vysušené a popraskané mrazem, výborně ji zregeneruje.

Kokosový

Zklidní pokožku po holení či po opalování, osvědčí se i po bodnutí hmyzem. Navíc se s jeho pomocí v nouzových situacích odlíčíte, vyživíte jím vysušenou pokožku po koupeli nebo ho využijete pro domácí masáže.

Kokosovým olejem můžete ošetřit i popraskané rty nebo si z něj připravit zábal pro poškozené vlasy.

Jojobový

Jeho složení je podobné kožnímu mazu, proto se velmi snadno vstřebává do pokožky a proniká až do hlubších vrstev, kde kůži regeneruje, hojí, posiluje a podporuje její obranyschopnost. Jojobový olej dovede suchou pleť účinně promastit a zabránit dalšímu vysychání, zároveň zmatní mastnou pleť a omezí v ní tvorbu kožního mazu.

Dýňový

Ze všech olejů má nejvyšší obsah zinku, a tak představuje hotovou spásu zejména pro vlasy – napravuje ty polámané, dokonce omezuje jejich nadměrné vypadávání. V neposlední řadě pak přispívá i k léčbě ekzémů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden