Moje chvilka pohody

5 přírodních pleťových masek

Chcete o svou pleť pečovat bez chemie a ještě ušetřit? Zapátrejte ve své spíži a lednici a připravte si účinné pleťové masky.

Potřebovala by vaše pleť malý restart? Je suchá, povadlá a bez jasu? Máme pro vás recepty na osvědčené pleťové masky, které si dokážete připravit z běžně dostupných ingrediencí.

Pro citlivou pleť

Z avokáda si můžete vytvořit skvělou regenerační masku. Dužinu avokáda rozmačkejte na kaši, a pak ji rovnoměrně naneste na obličej. Nechte působit 10 minut, poté opláchněte vodou. Závěrem ošetřete pokožku pleťovou vodou.

Na mastnou pleť

Maska z jablek a skořice má lehké antiseptické účinky, čistí a stahuje póry a zároveň pleť příjemně hydratuje. Jablko oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo rozmixujte. Přidejte lžičku bílého jogurtu, lžičku medu, lžičku mletých ovesných vloček a půl lžičky skořice. Důkladně promíchejte a naneste na 15 minut na obličej.

Pro jas pleti

Pro rozjasnění pleti je vhodná bílkovo-medová maska. Dva bílky smíchejte se lžičkou medu a vyšlehejte. Naneste na 15 minut na obličej. Poté smyjte a pleť namažte hydratačním krémem.

Osvěžující maska

Potřebuje vaše pleť povzbudit a osvěžit? Oloupejte půlku rajčete a rozmačkejte ho. Smíchejte s jednou lžící bílého jogurtu a lžící mandlového oleje. Naneste na obličej a nechte působit 20 minut.

Proti vráskám

Pro hladší pleť rozmačkejte banán a smíchejte ho se lžící bílého jogurtu a lžící olivového oleje. Nechte na obličeji působit alespoň 15 minut. Poté důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden