Moje chvilka pohody

5 rad, jak pečovat o ruce

Naše ruce odvedou každý den spoustu práce. Každodenní péče o ně je proto nezbytná, jen tak zůstanou stále krásné a pěstěné.

Věděla jste, že pokožka na rukou je stejně citlivá jako ta na obličeji? Zároveň ji ale mnohem víc zatěžujeme. Dopřejte proto svým rukám extra dávku láskyplné péče.

Vhodný krém

Ideální jsou přípravky s lehkou texturou, která se rychle vstřebá a nezanechá mastný film. Dobré jsou krémy s lipidy či přídavkem heřmánku. Lidé, kteří mají atopickou pokožku, by na ruce měli používat speciální oleje, které pomohou vytvořit ochranou vrstvu. Krémy vždy nanášejte i před tím, než jdete ven, po umytí rukou a na noc.

Domácí peeling

Peeling, který vaše ruce krásně zjemní, prokrví a odstraní odumřelé částečky kůže, si snadno můžete udělat i doma. Jak na to? Smíchejte tři lžíce olivového oleje se dvěma lžícemi třtinového cukru.

Vzniklou pastu naneste v silné vrstvě na ruce a jemně ji vmasírujte. Pak peeling opláchněte vlažnou vodou a ruce namažte krémem.

Výživný přírodní zábal

Jednou týdně svým rukám dopřejte restart v podobě výživného zábalu. Dobré je volit vždy ty, které jsou na olejovém základě. Stačí například smíchat olivový, mandlový nebo rozpuštěný kokosový olej se lžičkou medu, pak směs nanést na ruce, zabalit je do fólie nebo speciálních kosmetických rukavic a nechat hodinu působit.

Pozor na mýdlo

Pokud máte citlivou či suchou pokožku, dejte si pozor na výběr mýdla. Vhodné jsou přípravky s nižším pH faktorem. Místo tvrdých kostek volte spíše tekutá krémová mýdla. Ruce pak také při vysoušení ručníkem „nedrhněte“, ale jemnými pohyby usušte.

Kosmetické omlazení

Čas bohužel nezastavíte. Pokud je pokožka rukou extrémně vysušená či ochablá, je dobré zkusit omlazující dermatologické zákroky. Volte ty, které vám hloubkovou aplikací dodají potřebnou hydrataci, vhodné vitaminy, a tím pokožku vizuálně omladí.

Ideálním zákrokem je například mezoterapie. Chemický peeling zase pomůže odstranit pigmentové skvrny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden