Moje chvilka pohody

5 skvělých tipů, jak si udržet svěžest a krásu

K tomu, abyste i po padesátce vypadala svěže a mladistvě a byla vitální, nepotřebujete ani plastiku, ani injekce, ani skalpel.

Být stále mladá a krásná – po tom touží asi každá žena. Jenže čas je v tomhle směru nemilosrdný. Zastavit ho nelze a už vůbec ne ho vrátit. Přesto existuje řada fíglů a metod, které vám pomohou cítit se i vypadat mladě.

1 Opatrně s líčením

I když jste přesvědčena o tom, že vašemu typu sedne rudá rtěnka a černé oční linky, měla byste po překročení padesátky ubrat na intenzitě líčení a volit spíše jemnější a světlejší barvy. Syté a tmavé barvy totiž zvýrazní jak případné nedostatky na tváři, tak vrásky. Vybírejte odstíny béžové, světle meruňkové a růžové, které působí mladistvě a svěže.

2 Choďte zpříma

Svěšená ramena a ohnutá záda zmenší postavu a přidají roky. Vzpomeňte si na tělocvikáře, kteří neustále opakovali „stůj rovně“, a poslechněte je. Lidé, kteří chodí zpříma, jsou atraktivnější, působí sebevědoměji a netrpí tolik na bolesti zad.

3 Zázračné oleje

Příroda nabízí neuvěřitelné množství plodů, semen a listů, ze kterých lze lisováním za studena získávat vyživující oleje, které mají blahodárné účinky na pokožku i vlasy. „Arganový olej obsahuje mnoho vitaminů a antioxidantů, které zpomalují stárnutí kůže a pokožku hydratují. Růžový olej je vynikající na ošetření drobných vrásek kolem úst. Dýňový a kokosový olej zase bezvadně hydratují vlasy,“ říká dermatoložka Markéta Majerová z Medicom Clinic.

4 Komplexní pleťová péče

Zatímco ve třiceti jste si vystačila s jedním dvěma krémy, po pětačtyřicítce byste měla svou sbírku rozšířit. Kupte si kvalitní produkty (denní, noční, oční krém, pleťový peeling, masku a podobně) určené pro váš věk a typ pleti, ideálně z jedné řady, a pravidelně je používejte.

5 Buďte v pohodě

Žijete ve stresu a neustálém napětí? Málo a špatně spíte? Pak se nemůžete divit, že vypadáte sklesle, máte kruhy pod očima a vaše pokožka je povolená. Důvodem je vyšší hladina stresového hormonu kortizolu v krvi, který brání tvorbě kolagenu, který udržuje pokožku pevnou. Pravidelně proto odpočívejte, relaxujte, usmívejte se a buďte na čerstvém vzduchu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden