Moje chvilka pohody

5 super tipů, jak rozvést do krásy

Chcete být atraktivnější a cítit se lépe? S našimi tipy se proměníte v rozkvetlou a svěží květinu jako mávnutím kouzelného proutku.

1 Skoncujte s otoky

Trápí vás oteklé oči? Pak vyzkoušejte tuhle fintu. Ráno, ještě na lůžku, si zakryjte dlaněmi zavřená víčka, neboť teplo z dlaní vás zklidní a eliminuje stresující probuzení. Následně na zavřená víčka přiložte kolečka salátové okurky, vychlazené pytlíky černého či zeleného čaje, nebo odličovací tampóny namočené do studeného mléka, a nechte působit 10 minut. Kromě otoků se zmírní i tmavé kruhy pod očima.

2 Zkuste samoopalovák

Nedostatek spánku se na pleti projeví v podobě zašedlé a mdlé barvy. Jemné opálení ale dokáže na tváři vykouzlit opět svěží vzhled. Cílené opalování obličeje, ať už na přímém sluníčku nebo v solárku, ale není vhodné, protože se při něm pleť poškozuje a kůže rychleji stárne. Stejnou službu vám prokážou i samoopalovací přípravky určené výhradně na pleť. Pro normální a suchou pokožku jsou lepší krémy, na mastnější pleť zase gely.

3 Upoutejte pozornost nehty

Nemáte času nazbyt, ale potřebujete mít upravené ruce s nalakovanými nehty? Jak docílit toho, aby lak rychle zaschnul a neudělaly se na něm nepěkné rýhy a obtisky? Celý proces urychlíte, když natřený lak přestříkáte speciálním sprejem pro rychlé zaschnutí nebo, pokud ho nemáte, deodorantem bez alkoholu. Čerstvě nalakované nehty můžete také ponořit do misky se studenou vodou. Díky chladu lak rychleji zaschne, navíc bude pevnější a déle vydrží.

4 Masky na projasnění

Správně zvolené masky působí na pleť blahodárně. Nanášejte je štětcem v hojné míře na tváře, bradu, nos a čelo. Nechte je působit 10 až 30 minut a poté je důkladně smyjte vlažnou vodou. Tučnější masky, ve kterých je avokádo nebo banán, jsou vhodné pro zralou a suchou pleť. Okurky a rajčata udělají dobře normální a mastnější pleti. Jako základ pro masku můžete použít obyčejný bílý jogurt nebo tvaroh.

5 Vybělte zuby

Čištění zubů je základ pro zdravou ústní dutinu. Pravidelnou péči ještě vylepšíte, když si uděláte vlastní směs na čištění zubů. Smíchejte čtyři lžíce jedlé sody s půl lžičkou sušeného zázvoru, několika kapkami mátového oleje a jednou lžičkou mořské soli. Vybělíte tím zuby, odstraníte z úst bakterie a posílíte dásně. Používejte jednou až dvakrát týdně. Podobné účinky má i směs z jedlé sody, citronu a skořice. Tu však používejte méně častěji, abyste si kyselinami nepoškodila zubní sklovinu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden