Můj čas na kafíčko

5 super tipů pro krásnější nehty

Dlaně a krásné nehty jsou vždy vizitkou každé ženy. Víte, jak se o ně postarat?

Máte věčně pocit, že jen co vám vaše nehty o malý kousek poporostou, tak se malou oděrkou hned zničí? To je signál, že potřebují výživu a péči nebo že jim chybí nějaký z potřebných vitaminů. Na co nesmíte zapomínat?

Místo toho, abyste do sebe dostávala další a další prášky nebo kupovala drahé výrobky a krémy, pro vás máme jinou radu. Stačí vám pouze pár jednoduchých kroků, jak k nehtům na rukách a nohách přistupovat, aby byly odolné vůči vnějším vlivům.

1 Buďte důsledná

Aby mohly být nehty ozdobou vašich rukou, je potřeba, aby mohly přirozeně růst. To znamená, že musíte skončit s jejich věčným okousáváním. Ať už to děláte z nervozity, nebo jenom tak ze zvyku, rozhodně jim to nepřidává. Nemůžete se pak divit, že nejsou pevné a neustále se vám třepí. Pokud máte s takovou sebekázní problém, zkuste na čas pouvažovat o umělých nehtech, které vás škodlivého kousání odnaučí.

2 Pravidelně zkracujte

I když jste možná vždy toužila po dlouhých nehtech, nedosáhnete toho, když nebudou od základu pevné a zdravé. Proto se nejprve tohoto svého cíle vzdejte a raději je pravidelně zkracujte. Tím nehty posílí a budou pak daleko více odolné.

3 Co přesně s lakem na nehty?

Barevné nehty jsou sice velmi krásné a působí na okolí upraveným dojmem, ale neměla byste ho na nehtech nechávat příliš dlouho. Lak na nehty pro ně totiž není nic zdravého. Velkou pozornost přikládejte také výběru kvalitního odlakovače. Ten musí být určitě bez acetonu, který nehty zbytečně vysouší a dlouhodobě oslabuje.

4 Pozor na chemické domácí čističe

Zkuste si svoje ruce co nejvíce chránit od okolních vlivů. Jedním z těch nejhorších, se kterými přijdete nejčastěji do styku, jsou běžné domácí čističe. Z toho důvodu si berte na veškeré domácí práce ochranné gumové rukavice, které zamezí přístupu čističů k nehtovým lůžkům. Zdá se to možná jako zbytečnost, ale už brzy sama poznáte rozdíl.

5 Dejte je po práci do pořádku

Je vám asi jasné, že byste nehtům čas od času měla věnovat nějaký čas navíc, pokud od nich očekáváte, že vám budou dělat parádu. V první řadě byste je měla společně s dlaněmi pravidelně promazávat hydratačním krémem. Třeba s příměsí levandule anebo léčivého heřmánku. Poté jim můžete jednou týdně dopřát léčebnou lázeň spojenou s lehkou masáží doplněnou olivovým olejem.

Vliv na krásné nehty má i strava

Na správný růst a pevnost nehtů má vliv i strava. Ta by měla být bohatá hlavně na vápník, železo a zinek. Nejlepšími potravinami, které by vám v jídelníčku neměly chybět, jsou cereálie, mléčné výrobky, vejce, luštěniny, ryby a ovoce se zeleninou. Pijte také dostatek vody. V nejzazším případě teprve jděte do obchodu a sáhněte po doplňcích stravy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden