Moje chvilka pohody

5 tipů, jak bojovat proti stárnutí pleti

Cesta ke kráse nemusí být nutně lemována krůpějemi potu a injekcemi botulotoxinu nebo kyseliny hyaluronové. Někdy stačí jen malá změna…

Aby pleť vypadala stále mladistvě, věnujte pozornost výživě, pravidelně a přiměřeně sportujte, zklidněte mysl a trochu relaxujte.

Dodejte vitamin D

Jezte hodně omega-3 a omega-6 mastných kyselin. V ideálním případě by měly pocházet z přírodních zdrojů, např. olivového oleje, lněných semen. Doplňky s obsahem rybího oleje jsou dalším zdrojem těchto důležitých tuků, které pomáhají chránit pokožku před ztrácením vlhkosti.

Užívejte retinoidy

V současnosti jsou pro zdravou pokožku velmi doporučovány retinoidy, tedy deriváty vitaminu A. Bylo prokázáno, že jejich užívání má za následek zvýšení produkce kolagenu a regeneraci buněk, jakož i pročištění pórů a stimulaci cév v oblasti kůže.

Myjte tvář důkladně

Rozhodně si pleť nedřete mýdlem, spíš vyzkoušejte trik našich babiček, které si pravidelně myly obličej mokrou žínkou.

Důležitý odpočinek

Pokud špatně spíte, hromadí se v těle stresové hormony. Kortizol, hlavní hormon, brání tvorbě kolagenu, a to vede k povolení kůže a tvorbě vrásek. Začněte relaxovat, vyzkoušejte třeba jógu.

Obličejová gymnastika

Vyhladit pleť pomáhá i obličejová jóga. Správné cviky zpevní zanedbávané obličejové partie a přispějí k celkově mladšímu vzhledu. Stačí, když si zacvičíte 10 minut ráno a večer.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden