Můj čas na kafíčko

5 tipů, jak se méně potit

S létem přichází horké počasí a vy si ho chcete konečně užívat. Jenže jakmile vyjdete ven, začnete se silně potit. A nedej bože, když musíte cestovat městskou hromadnou dopravou. Nevíte, jak se nepříjemného pocení zbavit?

I sebelepší deodoranty, antiperspiranty a parfémy jsou na tenhle problém prostě krátké. Nemusíte se však bát, pocení se zbavíte prostřednictvím koupele nebo aplikací botuloxinu. Je však nutné říct, že pocení se niky nezbavíte úplně, protože je pro tělo důležité kvůli termoregulaci. Díky tomu se totiž tělo nepřehřívá.

1. Koupele, které pomáhají

Už vám ani antiperspiranty nezabírají? Nemůžete se těch nevzhledných koláčů v podpaží zbavit? K omezení pocení vám dobře poslouží koupele ve slabém odvaru z dubové kůry nebo slabě růžovém roztoku hypermanganu. Použít můžete i roztok octanu a vínanu hlinitého, který se ředí teplou vodou v poměru 1:15 až 1:30. Vše najdete v lékárně, kde zakoupíte případně i léky proti pocení.

2. Nebojte se botoxu

Další z možností, jak nadměrné pocení omezit, představuje i látka botulotoxin, nazývaná ve zkrácené variantě jednoduše botox. Tuto látku zřejmě znáte jako prostředek ke zmírnění mimických vrásek. V tomto případě se však využívá hlavně v oblasti podpaží a slabin, dlaní, plosek nohou a čela, což jsou místa, kde se nejvíc potíme. Kolik vlastně stojí? Za omezení pocení dlaní a podpaží botoxem zaplatíte cca 15 000 korun, plosky nohou vás přijdou na 17 000. Záleží na tom, kolik vpichů budete potřebovat. Botox se aplikuje drobnými vpichy přímo do podkoží do oblasti, kde se nejvíce potíte. Už tři dny po aplikaci pocítíte úlevu a pocení se sníží na minimum. Nakonec se přestanete potit úplně. Nemusíte se bát ani bolesti. Aplikace je rychlá, bezbolestná a naprosto bezpečná. Umí prý přinést úlevu po dobu půl roku až jednoho roku.

3. Pro rychlé osvěžení

Skvělým pomocníkem je termální voda v rozprašovači. Sprej můžete jednoduše nastříkat buď jenom na tvář, nebo na celé tělo. Nemusíte se bát, že budete zmáčená, protože kapky z rozprašovače jsou tak malé, že na sebe vlastně nanášíte jen lehkou mlhu. Ta je tak šetrná, že neporuší ani make-up. Navíc sprej hydratuje vysušenou pokožku a dodává jí komplex solí, minerálů a vitaminů.

4. Zkuste jednorázové polštářky

Pocení je zcela přirozené, ale bohužel ani na deodoranty není spolehnutí, jelikož ty pouze překrývají pach. To antiperspiranty sice nedělají, ale ani ty nejsou stoprocentní. Jak to tedy vyřešit? Jednou z možností jsou speciální trička, která se nosí pod svrškem a nejsou vidět, ale může v nich být ještě větší horko. Dalším řešením jsou jednorázové polštářky proti pocení, které se nalepí zevnitř na halenku. Jsou tenké a mají zachytit všechnu vlhkost. Jedinou nevýhodou je, že je můžete nosit pouze s topy a halenkami s delším rukávem.

5. Soda, pomoc proti zápachu

I obyčejná jedlá soda vám pomůže s likvidací bakterií a mykóz. Na přípravu koupele budete potřebovat dva litry teplé vody a jednu polévkovou lžíci jedlé sody. Tu přidáte do teplé vody a necháte rozpustit. Nohy máčejte asi patnáct minut. Příjemným efektem je i zvláčnění kůže na chodidlech.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden