Můj kousek štěstí

5 tipů, jak správně pečovat o ruce v chladném počasí

Ledové měsíce jsou pro pokožku zkouškou odolnosti. Jak teploty klesají, dochází k vysušování vrchní vrstvy. V chladném počasí se pokožka navíc méně mastí, a tím se postupně snižuje její přirozená obranyschopnost. Jak tomu zabránit a mít ruce krásné, jemné a zdravé?

Pozor na tělové mléko

Obzvláště v zimě je pro zdravou a krásnou pokožku rukou pravidelné použití krému naprosto nezbytné. Mnoho žen ale místo krému na ruce používá tělové mléko. Málokterá ví, že tím může rukám ublížit. A důvod? Tělové mléko není přizpůsobené k ochraně před chladem a neposkytuje takovou dávku hydratace, jakou zimou namáhané ruce právě potřebují.

Nezapomeňte na hřbet rukou

Proč? Kůže na hřbetech rukou je tenčí a citlivější než ta na dlaních. Proto je tato část těla tolik náchylná k prasklinkám, pnutí a svědění. Řešením je hydratace! Naneste příslušný krém na hřbety rukou a poté je třete o sebe. Díky tomu dostanete krém jen tam, kde je opravdu potřeba.

Zkuste masáž rukou

Masáž rukou stimuluje krevní oběh a zároveň i zahřívá! Provést si ji můžete jednoduše s pomocí druhé ruky. Nezapomeňte na dlaně, hřbet ruky ani jednotlivé prsty. Na úplný závěr několikrát pořádně tleskněte. Použijete-li hřejivý olej, efekt masáže ještě zvýšíte.

Vyhněte se…

Až budete někde na toaletách a budete si sušit ruce, vyhněte se sušičkám. Místo toho berte raději papírový ručník. Stejně tak nepoužívejte agresivní mýdla, která pokožku vysuší ještě více.

Olej ano!

Ale stačí pár kapek! Olej působí skvěle na hrubou kůži na rukách. Ale nepřehánějte to s jeho množstvím. Stačí pár kapek olivového, jojobového nebo kokosového oleje. Až jej budete vmasírovávat do kůže, nezapomeňte na nehty a jemnou kůžičku kolem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden