Můj čas na kafíčko

5 tipů, jak vrátit vlasům lesk

Zdravé a lesklé vlasy jsou korunou krásy každé ženy. Obzvlášť v podzimních měsících jsou vlasy mdlé a bez života. Každá žena má jinou kvalitu vlasů a vyhovuje jí něco jiného. Co je nejlepší právě pro vás?

1. Základem je správné mytí

Vlasy si nemyjte ani příliš horkou, ale ani příliš studenou vodou. Šampon patří pouze na vlasovou pokožku a do vlasů ho nechte volně stéct. Myjte si hlavu vždy dvakrát. V první fázi z vlasů odstraníte nečistoty, v druhé je umyjete do čistoty.

Vlasy po umytí nedrhněte ručníkem, ale nechte je alespoň chvíli přirozeně oschnout, protože se pak kvůli tomu lámou a ztrácejí hydrataci. Vlasy byste si také nemělay mít moc často. Čím více budete své vlasy mýt, tím více se budou vaše vlasy mastit a ztratí lesk.

2. Výběr šamponu a kondicionéru

Doporučují se šampony s velmi malým množstvím obsaženého alkoholu, který vlasy zbytečně vysušuje. Správný šampón má za úkol vlasy kvalitně a šetrně umýt. To samé platí i při výběru kondicionéru.

V závěrečné fázi mytí je důležité šampón i kondicionér z vlasů pořádně vymýt, aby nepůsobily zplihlé nebo mastné. Doporučujeme pořídit si produkty určené pro zvýšení lesku. Seženete je v běžných drogeriích.

3. Dopřejte si masku na vlasy

Tento produkt mnoho žen doma nemá, protože si myslí, že funkci masky na vlasy nahradí pouhý kondicionér. Kvalitní maska vlasy dlouhodobě a hlavně hloubkově vyživuje, což je důležití především u barvených vlasů, které se lámou a mají tendenci být suché. Masku nanášejte vždy alespoň jednou týdně a nechte působit podle pokynů na obalu výrobku.

4. S fénováním to nepřehánějte

Pokud je možnost, je lepší nechat vlasy volně uschnout. Z časových důvodů dává většina z nás přednost fénu, protože vlasy uschnou během chvíle a ještě získají objem a tvar.

Jenže fénování z vlasů odebírá vlhkost, která je potřebná pro lesklé a hebké vlasy. Oproti tomu občasné žehlení vlasů napomáhá, aby byly uhlazenější a lesklejší. Pozor, ale na to, že časté používání žehličky na vlasy způsobuje lámání konečků nebo spálení vlasu.

5. Dodržujte pitný režim

Dostatek tekutin byste rozhodně neměla podcenit. Pokud má tělo nedostatek tekutin a je dehydrované, ovlivňuje to negativně i vaše vlasy. Proto je nejlepší dodržovat pitný režim v podobě čisté vody, kterou můžete ochutit například citrónem.

Tip herečky Jennifer Aniston:

Připravte si: ricinový olej, ručník, jablečný ocet

Postup: Jennifer si před spaním vetře do pokožky hlavy ricinový olej, hlavu omotejte ručníkem a ráno olej smyjte. Pro lesk vlasů používá také dobře známý trik a po umytí si vlasy přelévá jablečným octem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden