Můj čas na kafíčko

5 triků, jak ho žádat o cokoli

Vyzkoušejte metodu, jak na muže, aby vám vyšel vstříc a měla jste ho v hrsti!

Dochází vám síly i trpělivost, když potřebujete, aby chlap něco vykonal, opravil či zařídil, a stále se k tomu nemá? Poradíme vám postup, jak pohnete i skálou. Stačí mít na paměti metodu 5 pravidel přímé prosby.

Vyčítat a dělat scény nemá žádný smysl. Zkuste s partnerem komunikovat jinak a chytře.

1. P: Počkat!

Úplný základ, jak být úspěšná, když po chlapovi chcete cokoli, je vybrat ten správný okamžik! Vhodný tzv. timing je klíč ke zdaru vaší taktiky. Není třeba mu hned volat, když vás něco napadne, nebo ho rušit u sportu nebo na srazu s kamarády.

Ani se nenamáhejte mu něco naznačovat, pakliže je unavený, ve stresu nebo hladový. Stačí mu uvařit dobrou večeři, být na něj milá a laskavá, aby se cítil v pohodě, a až bude váš drahoušek spokojeně odpočívat na gauči s plným břichem, přišel váš čas.

2. P: Přímo!

To, co ve vteřině pochopí vaše kamarádka, na chlapy vůbec neplatí. Jejich mužské myšlení je jiné než vaše. Nemají rozvinutou intuici, a tak je potřeba naučit se říct jasně a přímo to, co opravdu potřebujete. Žádné náznaky a okliky nezabírají.

Neříkejte: „Už jsme dávno nikde nebyli…“ nebo: „Bude tu ten koš se smetím stát ještě dlouho?“ Prostě mu raději rovnou řekněte, co si přejete. „Chtěla bych jet na dovolenou na ostrov, třeba na Korčulu.“ Nebo: „Můžeš vynést ty odpadky, prosím?“

Nechoďte na něj s emocemi, ale promyslete a sdělte fakta. Na ta slyší.

3. P: Přesně!

Ženy sdělují emoce a muži potřebují slyšet fakta. Nesnažte se proto chodit po špičkách kolem horké kaše a doufat, že něco pochopí tzv. mezi řádky. Nedoufejte, že si bude pamatovat datum vašeho seznámení nebo že ví, jaká je vaše oblíbená barva.

Chlapi si, pro nás z nepochopitelných důvodů, většinou nepamatují ani narození svých vlastních dětí, protože mají v hlavě jiné záležitosti. Takže mu sdělte přesně veškeré podrobnosti o tom, co chcete a kdy. Třeba adresu, velikost, barvu, množství, datum, čas atd. Připomeňte mu vše potřebné důrazně, ale přitom vlídně a takticky.

4. P: Potěšení

Muži milují, když dokážou ženu udělat šťastnou. A to po všech stránkách. Nejen v posteli, ale také v maličkostech běžného života. Připadají si tím potřební, úžasní a zvyšuje jim to sebevědomí.

Proto je hodně chvalte a bez zábran dejte najevo svou radost a potěšení, které vám způsobí možnost, že vám chlap splní to, po čem toužíte. Předveďte s veškerou otevřeností a spontaneitou, jakou radost vám tím udělá. Uvidíte, že se bude opravdu snažit, aby vám splnil, co vám na očích uvidí.

5. P – Prominutí

Pokud muž vaši prosbu nedokázal splnit, nezačněte hned vyšilovat a vyčítat. Tím nic nezískáte, jen vytvoříte dusnou atmosféru, ve které ničeho nedosáhnete. Odpusťte mu to raději hned, a to s vědomím, že jste udělala vše, co bylo třeba.

Prostě mu promiňte a dovolte mu, aby vaši žádost vyslyšel jindy. A zkuste to znovu o něco později. Žádost či přání musejí být totiž přiměřené. Nemá smysl chtít po chlapovi hned zítra něco, co splnit nedokáže. Je třeba svému mužskému věřit, že ale vaše přání vyplní.

Jen mu dejte trochu času… Příklad správné prosby může vypadat takto: „Miláčku, určitě víš, že mám za týden narozeniny. Kdybys nevěděl, čím mě potěšit, vyhlídla jsem si naprosto úžasnou kabelku, která by se mi moc hodila k těm šatům, ve kterých říkáš, že se ti líbím.

Už jsem si ji k nim vyzkoušela a nechala jsem si ji v té prodejně schovat. Udělala by mi fakt obrovskou radost. Kdybys mi ji chtěl koupit, tak tady je adresa, můžeš ji tam vyzvednout zítra kdykoli mezi 10. a 18. hodinou.

Nebo mi můžeš dát něco podle svého vkusu, protože budu mít samozřejmě radost z každého dárku od tebe. Ty jsi ten nejlepší.“ Zkuste to. Skutečně to funguje!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden