Moje sladké tajemství

5 triků, jak si zachovat krásné ruce

Vizitkou krásy není pouze obličej, ale také vaše ruce. Už jen proto, že jsou prvním kontaktem při seznámení s novou osobou. A bohužel i na nich je vidět nezadržitelné stárnutí. Jak jim zajistit věčnou krásu a mládí?

Také toužíte po tom, mít ruce hebké a vláčné? Pak je potřeba pro to něco udělat. V podstatě si vystačíte s pěti radami, které ale nesmíte odbýt nebo brát na lehkou váhu. Bez čeho se vaše ruce prostě neobejdou?


  1. Mějte vždy po ruce krém Zní to jednoduše a přesně takové to je! Stárnutí totiž můžete zpomalit i tak obyčejnou věcí, jako je pravidelné mazání krémem. Hydratací totiž zachováte pokožku pružnou a vláčnou a ona bude daleko pomaleji podléhat vráskám.

    S kvalitnějšími krémy jí navíc zajistíte ochranný film před nebezpečnými vnějšími vlivy. Pokud ale nechcete příliš utrácet, vystačíte si i s běžnou kosmetikou. Tady rozhodně platí pravidlo, že všechno je lepší než vůbec nic.

    2. Chraňte je před námahou To samozřejmě neznamená, že byste odteď měla jednoduše založit ruce do klína a nechat všechny domácí práce na vaší drahé polovičce. Jen se při nezbytných domácích pracích vyhněte například chemikáliím nebo zbytečnému drhnutí a raději si navlékněte ochranné rukavice. To samé platí i při práci na zahrádce. Jakýkoli kontakt s vodou či nečistotami jim totiž zbytečně ubližuje.



3. Co takhle parafín? Po práci je třeba jim dopřát odpočinek a péči.

Co takhle připravit jim úžasný parafínový zábal? Nemusíte na to nikam do speciálního salonu, protože to zvládnete i sama doma. Na co je dobrý? V první řadě perfektně prokrví pokožku a ruce krásně zjemní. Vše, co k jeho přípravě budete potřebovat, najdete v běžné drogerii za pár korun.

4. Pečujte také o nehty Celkový vzhled rukou hodně ovlivňují také nehty. Proto je mějte vždy v rámci možností upravené.

Neznamená to vždy jenom výrazný dokonalý lak. Mnohdy úplně postačí, když je budete mít čisté a zapilované. Chcete jim dodat větší lesk nebo zatočit s jejich lámavostí? Pak se poohlédněte po doplňcích stravy.

5. Trápí vás pigmentové skvrny? Na vyšší věk bohužel upozorňují i nevzhledné pigmentové skvrny. Není to ale pravidlo. Mohou se objevit dokonce už v mládí a je potřeba s nimi hned zatočit. Docílíte toho především správnou životosprávou a péčí o svá játra.

Nezanedbávejte ani ochranu proti slunečnímu záření..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden