Moje sladké tajemství

5 triků na krásné a štíhlé nohy

Nemusíte se už dopředu děsit. Úplně postačí, když budete ochotná trochu poupravit svůj zajetý jídelníček a pár snadnými cviky dostat tělo do pohybu.

1. Není maso jako maso

Dobrou zprávou je, že se masa rozhodně nemusíte vzdát úplně.

Stačí jen trochu omezit tučné vepřové a zařadit do jídelníčku spíše některé druhy bílého masa jako je kuřecí nebo krutí. To totiž pomáhá ve vašem těle přeměňovat tuk na potřebnou svalovou hmotu. Podmínkou ale je, že se vzdáte tučné kůže a připravíte si ho raději na grilu nebo pánvi.

2. Vyzkoušejte sóju

Že jste se soje do teď bránila? Velká chyba! Například sójové mléko funguje oproti kravskému jako perfektní spalovač tuků. Mimo to obsahuje také velké množství bílkovin. Navíc se jeho speciální enzymy postarají o to, že se vám sacharidy nebudou v těle ukládat, ale naopak půjdou rovnou pryč.

3. Trochu pohybu neuškodí

Pokud chcete shodit urychleně pár kilo, budete se muset trochu hýbat.

Jde ale o poměrně jednoduchý cvik, který hravě zvládnete sama doma. Nemusíte se proto hnát nikam do posilovny. Stoupněte si například proti televizi, abyste na pohyb tolik nemyslela a rozkročte nohy na šířku asi půl metru.

Špičky přitom směřují mírně od sebe. Udělejte mírní podřep a při narovnání zvedejte na střídačku kolena tak vysoko, jak to jen půjde.

4. Pozor na srdíčko

Při zvýšeném pohybu nezapomínejte na srdce. Budete ho procvičovat tak, že místo pravidelné cesty do práce autobusem nebo používáním výtahu, začnete pomalu běhat, chodit do schodů nebo třeba plavat. Právě takové aktivity totiž skvěle doplní cvičení.

Navíc tak budete dávat do formy svaly celého těla.

5. Pijte, pijte a zase pijte

Dodržovat pitný režim v jarních a letních měsících je důležité víc než kdy jindy. Tělo se totiž při vyšších teplotách více potí, a proto je potřeba tekutiny doplňovat. Voda navíc zrychluje metabolismus.

Dejte přednost spíše studené vodě. Při termoregulaci bude totiž tělo více spalovat..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden