Můj čas na kafíčko

5 triků na líčení zralejší pleti

Myslíte si, že po překročení jisté věkové hranice už nemůžete používat oční stíny, linky, make-up a rtěnky? Omyl! Jen je třeba vědět, co se ke zralé pleti hodí.

Všeobecně platí, že ve zralejším věku budeme opatrnější s barvami. Je třeba zjemnit a ubrat na kontrastech.

1) Zářivá pleť

Nejdůležitější je dobrá hydratace pleti, protože ta by měla zářit. Určitě je žádoucí ve vyšším věku používat pleťová séra, krémy s liftingovým účinkem a intenzivně hydratovat.

2) Kvalitní make-up

Make-up je podstatné volit podle kvality pleti a nepřehánět to s pudrem, který dokáže natropit škody. Samotný make-up by měl být hydratační. Používejte speciální řady, určené pro zralejší pleť.

Odstín je třeba vybírat přesně k barvě vaší pleti. Vyvarujte se příliš mastných make-upů, po kterých je pleť nepřirozeně lesklá. Pudr by měl být spíše transparentní a je důležité vyhnout se příliš silným nánosům.

Čas od času dopřejte pleti ampulkovou kúru.

3) Řekněte to očima

Při volbě očních stínů sáhněte po matnějších, které vám nezvýrazní vrásky. Barvy volte dle očí. Pozor na rezavé a fialové, oči by mohly působit uplakaně. Meruňková barva je naopak rozsvítí. Oči nejlépe zvýrazníte v barvě béžové, mocca či šedé, záleží na barvě vlasů a typu ženy.

Pokud se šikovně použije tmavší odstín stínů ve vhodném tvaru, podaří se zamaskovat i poklesávající víčko. Nepoužívejte lesklé stíny, ty působí lacině. Jestliže se rozhodnete pro linky, volte raději tužku než tekuté. Vypadá přirozeněji a dá se lehce rozetřít do ztracena.

4) Barva a tvar obočí

Pozor na dokreslování obočí. Zapomeňte na černou! Měkčeji vypadá hnědošedá. Místo tužky použijte stín. U světlejších typů je důležité šikovně zvýraznit obočí, k čemuž výborně poslouží místo tužky stíny.

S věkem se ztenčují občas i řasy, a některé ženy mají s přibývajícím věkem problémy s jejich líčením. V takovém případě je dobré řasy nechat v salonu zahustit, případně prodloužit i nabarvit.

Před každým líčením nezapomeňte použít kvalitní podkladovou bázi pod make-up.

5) Rty k nakousnutí

Na denní líčení je dobré mít rtěnku v přírodním odstínu rtů. Rty klidně zvýrazněte sytější rtěnkou, ta sluší v každém věku. Jenom pozor na tmavé barvy – dokážou rty opticky zmenšit a to většinou nechceme.

Jinak lze doporučit nenápadnou konturu, která zabrání rozpíjení rtěnek. Volte raději krémové či matnější. Ani decentním leskům se nemusíte vyhýbat. S věkem mají rty tendenci se zužovat, zkuste speciální lesky, které rty zvětšují.

Podkladová báze

Před každým líčením nezapomeňte použít kvalitní podkladovou bázi pod make-up. Právě ta velmi šikovně retušuje a tlumí nesrovnalosti pleti a pavučinky vrásek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden