Můj čas na kafíčko komerční sdělení

5 účinků kolagenu a rady, jak vybrat ten nejlepší

Snad každý zná doplňky stravy zaměřené na krásu, ale i podporu zdraví. Patří sem nejrůznější vitamínové a minerální přípravky. Své místo zde však má i kvalitní kolagen. Ten totiž představuje jednu z nejvíce zastoupených bílkovin v lidském těle a má mnoho zajímavých účinků. Bohužel s přibývajícím věkem klesá přirozená schopnost tvorby kolagenu, který je tak nutné doplňovat ve stravě. Jaké účinky nabízí pravidelné užívání kolagenu a podle jakých parametrů vybírat nejlepší a nejvíce kvalitní přípravek? To se dozvíte v tomto článku.

Kolagen proti vráskám


Mezi hlavní účinky kolagenu patří pozitivní vliv na lidskou pokožkou. Napomáhá pružnosti a pevnosti, což slouží jako prevence či zpomalení vzniku vrásek.

Kromě toho může kolagen pomáhat při problémech s akné.

Vyskytuje se tak nejenom v doplňcích stravy pro vnitřní užívání, ale také jako sérum nebo krém pro přímou aplikaci na pleť. Pro ještě lepší výsledky se doporučuje kombinace s kyselinou hyaluronovou.


Pro kvalitní vlasy a nehty


Dalším účinkem kolagenu je vliv na celkové zdraví vlasů a nehtů. Obsahuje totiž aminokyseliny, které jsou důležitými stavebními prvky keratinu. Z něho jsou tvořeny právě vlasy a nehty, takže dostatečné množství této látky napomáhá udržovat vlasy pevné, nelámavé a podpořit jejich zdravý růst. Z toho důvodu se kolagen často přidává do přípravků zaměřených na vlasy a nehty.

Kolagen na klouby


Zejména při vnitřním užívání kolagenu je možné pozorovat další pozitivní účinek. Protože se v kloubech přirozeně vyskytuje velké množství této látky, doporučuje se užívání kolagenu pro sportovně aktivní lidi. Pomoci může také při náročné fyzické práci, kdy si zejména ve vyšším věku tělo již nedokáže samo vytvářet dostatečné množství kolagenu pro zajištění všech těchto potřeb.

Přispívá ke zdraví srdce


Mezi méně známé účinky kolagenu na lidský organismus patří podpora zdraví srdce. Při pravidelném užívání a díky dostatečnému množství kolagenu různých typů v organismu dokáže tělo účinně snižovat množství nežádoucího a nezdravého cholesterolu v krvi. Právě ten přitom bývá příčinou mnoha problémů a onemocnění, které mohou mít často až fatální následky. Pro celkové zdraví srdce a oběhové soustavy je však důležité dodržovat celkové zásady zdravého životního stylu, kdy kolagen může sloužit jako doplněk pro lepší výsledky.


Detoxikace organismu a podpora zdraví střev


Zajímavou vlastností kolagenu je také schopnost podpořit přirozenou detoxikaci organismu. O to se z velké části starají játra a mnohdy jde o poměrně komplikované biochemické procesy. Z toho důvodu se hodí podpora ve formě kvalitního doplňku stravy. Kolagen má navíc pozitivní vliv i na zdraví střev, kde zase sídlí značná část imunitního systému.

Jak a podle čeho vybrat nejlepší kolagen


Jestli hledáte ten nejlepší kolagen, který se bude snadno užívat a nabídne velmi dobrou biologickou využitelnost, zvolte hydrolyzovanou variantu.

Jde o přírodní hydrolyzovaný kolagen, který je upraven pomocí speciální enzymatické analýzy a rozdělen tak na menší části.

Ty jsou následně snáze rozpustné ve vodě a organismus je dokáže velmi efektivně využít pro všechny dílčí procesy, kterých se kolagen účastní.


Nákup kolagenu na internetu


Když hledáte kvalitní doplňky stravy včetně kolagenu, navštivte internetový obchod Woldoshop.cz, kde najdete pestrý výběr vitamínů, minerálů a dalších látek, které může být vhodné doplňovat do organismu. V rámci celé nabídky je kladen velký důraz na čisté složení a nejlepší podobu dané látky z pohledu biologické využitelnosti v rámci lidského těla. Užívání takových doplňků stravy následně nabízí uváděné výhody a účinky.
Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden