Moje chvilka pohody

5 věcí, které nám pomáhají k dobrému zdraví

Letní dovolená u moře má nejen relaxační účinky, ale zlepší i vaše zdraví. Mořská voda je totiž skvělá přírodní medicína. Obsahuje několik desítek látek velmi prospěšných pro naše tělo.

Mořská voda obsahuje mnoho vitaminů, minerálních solí, aminokyselin a mikroorganismů, které mají antibakteriální a antibiotické účinky a při koupání se všechny její složky dostávají do těla. Nabízíme vám sedm podivuhodných zdravotních účinků mořské vody.

Zlepšuje krevní oběh

Každé plavání zlepší krevní oběh, ale při plavání v moři se navíc do vašeho těla dostávají pokožkou minerály, které mj. podporují činnost srdce, a tím i krevního oběhu. Díky tomu vaše svaly i další orgány pracují efektivněji.

Posiluje dýchací cesty

Mořská voda i přímořský vzduch dokáží velice rychle zatočit s nachlazením, chřipkou a dokonce i s bronchitidou. Vzduch v blízkosti moře je doslova lékem pro plíce. Lidem s onemocněním plic se proto doporučuje trávit v blízkosti moře co nejvíce času.

Léčí pokožku

Póry v pokožce se během koupání v moři dostávají do těla minerály a další látky, které činí naši pokožku zdravější a kvalitnější. Svědčí jí například hořčík. Kromě toho, že podporuje zdravé srdce, zlepšuje i hydrataci pokožky a snižuje její drsnost a zarudnutí.

Pokud máte problematickou pokožku, moře ji zregeneruje, dodá jí hebkost, jemnost a vláčnost a odstraní i nedostatky, například akné. Díky protizánětlivým účinkům si mořská voda dokáže poradit také s různými kožními nemocemi, včetně obtížně léčitelné lupénky, atopické dermatitidy, rosacey či různých ekzémů.

Hojí rány

Všimli jste si, že se po koupání v moři vaše drobné ranky, odřeniny, modřiny a vyrážky velice rychle zahojily? Mořská sůl dokáže vyčistit ranky, podpořit jejich hojení a zabránit množení bakterií.

Zlepšuje spánek

U moře se každému obvykle lépe spí. Důvodem je přímořský vzduch, který obsahuje mnohé látky nacházející se v mořské vodě. Jedná se například o záporné ionty, jež urychlují schopnost vstřebat kyslík.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden