Moje sladké tajemství

5 vět, kterými vás ničí manipulátor

Krk se nám stahuje, do tváří se žene krev, do očí slzy a hůř se nám dýchá. Cítíme pocit viny, křivdy, ponížení, a dokonce stud. Pokud ve vás tyto pocity vyvolává váš muž, máte co dělat se zdatným manipulátorem! Jak se mu bránit?

Muž manipulátor na začátku působí velmi mile. Pod maskou úsměvu a lichotek skrývá chladnokrevnost a bez soucitu vás chce ovládat, až zničit. Dokáže mistrně předstírat, aby získal to, co chce. Klidně změní svou osobnost, jen aby vám zahrál to, co by se vám, podle něj, mohlo zamlouvat. Nejdřív vás obdivuje a staví nejvýš ze všech. Když vás dostane tam, kam potřebuje, otočí se o 180 stupňů a vy se nestačíte divit. Jakými větami vás ovládá?

Jsi moc přecitlivělá!

Manipulátor vás zahrne záplavou chvály a hned nato si vás přestane všímat, aby zjistil, co uděláte. Jestliže zareagujete, obviní vás z hysterie. Bude vás urážet a kritizovat, obvykle jako že vás škádlí, a přitom bude posouvat vaše hranice, dokud se nevzbouříte.

V ten moment jím vyprovokovanou reakci obrátí proti vám, abyste vy vypadala jako nějaký blázen. Manipulátoři jsou schopni člověka změnit v bezbrannou a nejistou osobu. Potřebují k tomu pouze čas.

Ty za vším hned něco vidíš!

Schválně dělá věci, které vás dostanou na pokraj šílenství.

Například vám před očima flirtuje v reálu i na sociálních sítích se svými bývalými i neznámými ženami. Pokud se ho na to zeptáte, obviní vás, že jste paranoidní a ze všeho hned děláte závěry. Za nějaký čas vyjde najevo, že vás s dotyčnou skutečně podváděl.

Cílem manipulátora je vnuknout vám pochyby o vlastní intuici. Proto ve vás stále vyvolává neklid, aby vás z něj pak mohl obvinit. Vy pak vlastně ani nevíte, kde je nakonec pravda.

Špatně sis to vysvětlila!

Manipulátor bere energii tím, že vás neustále provokuje a sytí se z vašich emocí.

A když reagujete, všechno překroutí a obviní vás, že jste všechno jenom špatně pochopila. A často popře, že něco takového vůbec vyslovil. Schválně řekne nebo udělá něco, aby vás pak mohl obvinit, že jste mu špatně rozuměla, a tvrdit vám, že nic takového neřekl.

Samozřejmě že jste mu rozuměla velmi správně. On se jen pokouší přinutit vás začít pochybovat o svém zdravém rozumu.

Nedělej hysterické scény!

Manipulátor vás nejprve vynese do nebes a vychvaluje vás. To však nemá dlouhého trvání, protože ho všechno rychle omrzí. Je to patologický lhář a podvodník. Když odhalíte jeho pravou tvář, ocitnete se ve strašlivém zmatku. Manipulátor vás provokuje, a jakmile reagujete, obviní vás, že přesně tohle je to drama, které on tak nesnáší.

Chce, abyste se cítila špatně, že jste si dovolila reagovat na jeho chování.

Ty ses snad zbláznila!

Vynášení soudů nad ostatními obvykle propukne, když už se všechno kolem něj sesouvá do pekel. Říká, že všechny jeho bývalé partnerky jsou žárlivé, pijí nebo ho pořád chtějí zpátky.

Často se před vámi začne dovolávat přesně těch lidí, jež ještě nedávno pomlouval. Načež i vás hodí do stejného „pytle bláznů“ a opakuje kolotoč idealizace a shazování, na němž se ocitne každá nešťastnice, která se mu na jeho cestě včas nevyhne.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden