Moje šťastná hvězda

5 zásad zdravého životního stylu

Abyste žili kvalitním a plnohodnotným životem, měli byste dodržovat několik důležitých zásad. Jakmile z nich uděláte každodenní rutinu, bude vám dobře nejen po fyzické, ale také hlavně po psychické stránce.

1. Choďte pěšky

Věnujte se pravidelnému pohybu. A ten nejlepší pohyb pro naše tělo? Jednoznačně chůze. Kdykoliv je to jen trochu možné, vyměňte městskou dopravu za pohyb na čerstvém vzduchu a o víkendech si dopřávejte dlouhé procházky.

Na počasí ohled neberte. Když zrovna nepadají trakaře, procházka vám neuškodí, ba naopak! Není nic zdravějšího.

2. Zpomalte

Nespěchejte. Nenoste si práci domů, nehoňte se po nákupech ani pochůzkách. Vše si pečlivě naplánujte tak, abyste měli každý den čas nejen na povinnosti, ale i na trochu zábavy.

3. Dbejte na pravidelnost

Choďte spát každý den ve stejný čas a každý den ve stejný čas také vstávejte. Nepravidelný režim zcela rozhodí váš organismus a může se stát, že budete spát příliš málo nebo naopak hodně.Obojí je špatně.

4. Myslete pozitivně

Obklopte se lidmi, věcmi a činnostmi, které máte rádi. Je důležité být psychicky v pohodě. Jakmile budete dobře naladěni, budete stárnout mnohem pomaleji a budete méně nemocní.Mozek zaznamenává všechny vnější impulzy, proto je důležité myslet pozitivně a nenechat se ovládnout špatnou náladou.

5. Jezte čerstvé

Na polotovary a smažená jídla zapomeňte. Ta žádné živiny neobsahují.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden