Moje chvilka pohody

6 dobrých potravin, které spalují tuky

Toužíte zhubnout? Upravte si jídelníček! Některé potraviny totiž mají schopnost zrychlovat spalování tuků.

Není to však jen o jídle, ale součástí vašeho nového stravovacího režimu musí být i pohyb. Nemusíte trávit hodiny v posilovně, stačí denně 20 minut svižné chůze. Vybrali jsme pro vás 10 potravin, které pomáhají spalovat tuky.

1. Chilli papričky

Pravidelná konzumace chilli papriček napomáhá zbavit se tuku především v pase a na bocích. Pálení způsobuje látka kapsaicin, a ten uvolňuje endorfiny, podporuje krevní oběh a zrychluje metabolismus. V těle produkuje velké teplo a nutí organismus využívat více tuku jako palivo.

2. Zelený čaj

Zelený čaj mj. omezuje proces trávení ve střevech a zvyšuje spalování tuků. Kromě toho, že posiluje metabolismus a blokuje ukládání tuků obsahuje i draslík a zinek. Denně vypijte čtyři až pět šálků neslazeného zeleného čaje, vždy však před jídlem.

3. Kysané zelí

Je to výborný antioxidant, pročišťuje organismus, urychluje látkovou výměnu. Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Podporuje i látkovou výměnu a má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla.

4. Jablečný ocet
Je jediným octem, který nevyvolává v těle kyselou reakci. Podporuje spalování tuků, posilňuje imunitní systém, snižuje chuť na sladké i slané. Napomáhá trávení, vstřebávání potravy a vylučování, proto se dnes rovněž doporučuje jako prostředek k hubnutí.

5. Ořechy

Jsou skvělá potravina pro spalování tuků. Mají obrovský obsah zdravých tuků, esenciálních mastných kyselin a v tucích rozpustných vitamínů. A obsahují i vlákninu a bílkoviny. Nejzdravější z ořechů jsou podle průzkumů vlašské ořechy.

6. Grep

Díky němu se nám podaří zrychlit metabolické procesy v těle. Má navíc také vysoký obsah vody, takže při jeho konzumaci nemusíte řešit pitný režim. Vysoký obsah vlákniny a málo kalorií svědčí všem, kteří se pokoušejí zhubnout. A jejich vůně prý dokonce snižuje pocit hladu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden