Moje sladké tajemství

6 skvělých tipů pro očistu těla

Jaro je tady a s ním i čas pro pár zdravých změn ve vašem každodenním jídelníčku a životním stylu. Tak vzhůru do toho!

Detoxikační diety slibují, že vaše tělo vyčistí od nahromaděných toxinů a jako příjemný bonus navrch vám pomohou shodit několik zimních kilogramů. Také zlepší náladu a dodají více energie. Máme pro vás jednoduché tipy, které snadno zařadíte do svého každodenního programu.

Výsledky se zaručeně dostaví.

Zkuste půst

Půst, tedy krátké období, kdy nepřijímáte potravu, pouze tekutiny, je účinnou metodou detoxikace. Zkuste proto po jeden až dva dny pouze popíjet ovocné a zeleninové šťávy, vodu a čaj. Pokud máte pocit, že byste hladovku nezvládla, zkuste vydržet o zelenině a ovoci.

Provádějte ideálně při úplňku.

Chce to přidat vodu

Přibalte si každý den do kabelky půllitrovou láhev vody (stačí ta z kohoutku) a napijte se, kdykoli pocítíte během dne sebemenší žízeň. V práci či doma si před sebe postavte skleničku s vodou, kterou můžete ochutit citronem.

Pravidelným popíjením navíc zaženete malý hlad a chuť na občasné svačinky. Ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň. No ne?

Sladké nápoje jsou minulostí

Sladké limonády dokážou nejen pořádně navýšit váš příjem kalorií, ale nejsou dobré ani pro vaše zuby. Pokud se bez nich neobejdete, udělejte si citronádu. Ovocné džusy jsou zdravé, ale i ony obsahují spoustu cukru, pijte je proto zředěné vodou. Kávu zkuste nahradit bylinkovým čajem.

Vynechte maso

Trávení masa ve srovnání s jinými potravinami trvá tělu daleko déle a je namáhavější. Pro pročištění organismu zařaďte do svého programu jednou týdně zcela bezmasý den.

Stačí pročistit střeva

Správnému chodu střev a zdravé mikroflóře napomáhá i příjem potravin s obsahem probiotik a prebiotik. Ty najdeme v zakysaných mléčných výrobcích nebo je můžeme doplnit formou různých doplňků stravy.

Takto vyvážené stravování s dostatkem vlákniny a probiotik dodržujte ideálně každý den.

Jaký pohyb zařadit?

Zkuste přirozeně a nenásilně zařadit do svého života víc pohybu. Pokud to jde a nevadí vám schody, vynechte v domě výtah a místo auta či hromadné dopravy jděte do práce či na nákup po svých – alespoň kousek vaší cesty.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden