Moje šťastná hvězda

6 tipů, jak se vyvarovat vrásek

Pokud patříte mezi ty, kdo by se rádi vráskám na krku vyhnuli, můžete se inspirovat našimi radami. Pochopitelně je potřeba dělat je pravidelně.

1. Hydratujte

Vystavení škodlivým UV paprskům ničí kolagen, kůže je potom matná a povadlá. Pomůže dostatečná hydratace. Je potřeba ale hydratovat zevnitř i zvenku. Proto dostatečně pijte vodu, ale používejte správné krémy. Nanesením krému nebo hydratační emulze zabráníte vysušení kůže. Nikdy nezapomínejte na krk a ošetřete ho ráno i večer před spaním.

2. Používejte ten správný výrobek

Abyste efektivně bojovala proti povadlé kůži na krku, musíte zvolit správný krém. Na trhu jsou dostupné speciální krémy na vrásky na krku. Tyto krémy obsahují celou řadu vyživujících látek, které zabraňují povadnutí kůže.Mají většinou hutnější konzistenci než krémy na obličej a obsahují více přírodních látek, které stimulují tvorbu kolagenu. Když je budete používat pravidelně, vrásky budou mít těžší cestu na povrch.

3. Chraňte se před sluncem

Krém s vysokým ochranným faktorem je dalším pomocníkem na cestě k hladkému krku.
Až 80 procent žen má vrásky na krku jako důsledek soustavného vystavování se slunečním paprskům. Proto byste měla kůži před pobytem venku ochránit opalovacím krémem s ochranným faktorem SPF 30.

4. Používejte masku

Stejně jako existují speciální krémy na krk, dají se koupit i pleťové masky, které krk ochrání před matným vzhledem a vráskami. Tyto masky obsahují aktivní substance, jež pomáhají předcházet stárnutí. Na masku si pokaždé udělejte chvilku času a opravdu odpočívejte. I to je správná cesta k málo vráskám.

5. Cvičení pro kůži na krku

Vzniku prvních vrásek se dá dobře zabránit i prostým pohybem.Stačí jednoduše otáčet a protahovat krk, dělat byste to měla asi 10 až 15 minut denně. 6. Olejová kúra Některé druhy olejů, jako jsou třeba olivový nebo kokosový, také umějí účinně řešit problém s vráskami.Prostupují hluboko do kůže a napomáhají jejímu zdravému vzhledu. Jen musíte odhadnout, který vám prospěje. Testujte!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden