Můj čas na kafíčko

6 tipů, jak začít znovu randit!

Když skončáí velká láska, je jedno, jestli je vám čtyřicet, nebo šedesát. Bolí to vždycky. Ale nemá cenu nic uspěchat. Je čas smutku a je čas začátku. Pěkně jedno po druhém. Máme pro vás 6 pravidel randění pro rozvedené.


  1. Každá bolest přebolí


Opustil vás a náhle si připadáte nemožná, stará a k ničemu? Je normální, že se po rozvodu cítíte mizerně. Ženy mají po rozvodu často pocit selhání a nízké sebevědomí. Nejen proto, že manželství skončilo, ale i kvůli tomu, že se bojí začít znovu od začátku, a že už se ani neumí seznamova. Konec manželství je vždycky vnímán jako určitý druh prohry i v případě, že jste to vy, kdo podává návrh na rozvod. Nechápete, kde byste měla potkat zajímavého muže co mu asi tak nabídnout?  Sbalit někoho, když jste opuštěná matka dvou dětí?  V podobné situaci se ocitá stále více žen. Navázat na vztahový krach není jednoduché. Víte, na co si dát pozor?

  1. Dopřejte si čas


Je důležité, abyste si po rozvodu dopřála tolik času o samotě, kolik potřebujte. Neexistuje žádná běžná doba, kterou byste měla po rozvodu dodržet, než začnete randit s někým novým. Nikdy není moc brzo, ani moc pozdě. Správný čas nastává tehdy, pokud cítíte, že jste na nový vztah připravena a jste ochotna dát novému partnerovi šanci. Někteří lidé potřebují dlouhý čas na truchlení po rozvodu. Potřebují v sobě uzavřít prožitá traumata, odpustit a obnovit důvěru ve vztahy. Jiní vnímají rozvod jako novou šanci a možnost začít znovu a lépe. Naslouchejte sama sobě, do ničeho se nenuťte a vyrazte na rande, až na něj budete skutečně připravena.

Když budete sama sebe vnímat negativně, je velká pravděpodobnost, že se vrhnete do dalšího neúspěšného vztahu. Ženy s nízkým sebevědomím a sebeúctou mají tendenci navazovat vztahy s muži, kteří o nich mají také negativní mínění. Když budete sebe vnímat negativně, je mnohem větší pravděpodobnost, že se opět vrhnete do dalšího neúspěšného vztahu. Místo toho, abyste přemýšlela o svém selhání, soustřeďte se na své pozitivní vlastnosti a na to, co se vám podařilo. Pitvání se v pocitech viny a sebelítosti vás budou pouze brzdit. Nebojte se sama sebe umět pochválit. Tak, jak budete vnímat sama sebe, budete působit i na své okolí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden