Moje chvilka pohody

6 tipů, jak zpomalit stárnutí pokožky

Stárnutí pokožky nemůžeme zastavit. Ale správným životním stylem, návyky a vhodnou péčí můžeme alespoň vizuálně stárnutí malinko zpomalit.

S přibývajícím věkem se pokožka stává méně pružná, má nižší schopnost regenerace a známky stárnutí začínají být viditelnější. Jak se o pokožku správně starat?

Ochrana před sluncem

Ke vzniku vrásek zásadně přispívá sluneční záření. UV ochrana by nám měla být vlastní celý rok, ne jenom v létě. Pleťové krémy či další kosmetické přípravky by měly mít minimálně SPF 15.

Stop kouření

Kouření není zdravé a přínosné tělu v žádných aspektech. Jedním z jeho negativit je i stárnutí pokožky. Nikotin urychluje stárnutí buněk a přispívá k dehydrataci pleti a tím i ke vzniku vrásek. Navíc kouření způsobuje díky „špulení“ rtů i předčasné mimické vrásek kolem rtů. Vášniví kuřáci mívají také větší problém se vznikem širokých pórů či nepřirozeně šedé a vybledlé pokožky.

Hloubková hydratace

Důležitý je samozřejmě dostatečný pitný režim – alespoň 2 litry za den. V anti-aging péči je však hydratace důležitá i v aplikaci vhodné kosmetiky či dermatologických zákroků. Na pleť zbytečně nepoužívejte přípravky s obsahem alkoholu. Spíše než klasické mýdlo, které vysušuje, používejte mycí přípravky na bázi olejů. Ty na pokožce vytvoří ochranný film, který v pleti udrží vodu. Pleťové krémy by měly být na bázi kyseliny hyularunové, která na sebe dobře váže vodu. Chcete-li opravdu preventivně investovat do mladistvě vypadající pokožky, volte i hloubkovou hydrataci. Dobrým řešením je jednou za rok zajít na speciální hydratační proceduru, tzv. Skinbooster, která pokožku hydratuje zevnitř. Jedná se o účinnou a hloubkovou hydrataci pleti kyselinou hyaluronovou za pomoci jemných vpichů. Výsledkem je přirozeně a mladistvěji vypadající pokožka.

Pravidelný pohyb

Pohyb i sport několikrát do týdne zlepší krevní oběh, zlepší regeneraci buněk, posílí imunitní systém a zlepší tak celkový vzhled.

Odličujte se

Pokud budete v odličování důkladná, pleť se vám postupem času odmění v podobě zářivější a mladistvěji vypadající pokožky. Důležitá je i technika. Nejvíce pozor si dávejte v očních partiích. Zde jen lehce přiložte na několik sekund navlhčený tamponek, kterým pak zachycený obsah jemnými pohyby setřete do stran.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden