Můj čas na kafíčko

6 tipů na čerstvé pleťové masky

Vyrobte si výživnou kúru pro váš obličej a dekolt podle typu vaší pleti

Každodenní péče o pleť by měla být u každé ženy samozřejmostí. Začněte den nanesením čerstvé masky na obličej a dekolt a pleť se vám do několika týdnů změní k nepoznání. Bude sjednocená, hydratovaná, bez vyrážek a akné. Navíc bude mnohem odolnější vůči počasí.  

Než si začnete jakoukoliv pleťovou masku vyrábět, nejdříve si zjistěte, jaký typ pleti máte. Máte pleť mastnou, suchou nebo smíšenou? Potřebujete se zbavit vrásek? Zvolte si masku, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Na citlivou pleť

Vydlabejte jedno zralejší avokádo a dužinu co nejvíc rozmačkejte. Pak ji naneste na obličej a dekolt a nechte ji deset až patnáct minut působit. Nakonec si ji opláchněte vlažnou vodou a obličej ošetřete pleťovou vodou.

Avokádo pomáhá i od vyrážek.

Proti mastnotě

Maska z jablek a skořice stahuje a čistí póry a zároveň ji i hydratuje. Na přípravu masky potřebujete jedno zralé jablko, lžičku bílého jogurtu, lžičku medu, půl lžičky mleté skořice a lžičku ovesných vloček. Jablko oloupejte a najemno nastrouhejte nebo rozmixujte. Přidejte ostatní suroviny a pořádně promíchejte. Poté už masku můžete nanést na obličej.

Když je pleť smíšená

Jednu polévkovou lžíci tvarohu smíchejte se dvěma lžičkami medu a promíchejte dohladka. Přidejte půl deci mléka a opět promíchejte. Hotovou směsí si potřete obličej a nechte dvacet minut účinkovat. Pleť pak dostane tu správnou pružnost a bude hebká jako samet.

Dvakrát za rok si pleť vyčistěte vločkami.

Na suchou pleť

Oloupejte si banán a vidličkou ho rozmělněte. Přidejte do něj vaječný žloutek a dvě lžičky panenského olivového oleje. Vše promíchejte a naneste na obličej. Masku si ponechejte alespoň po dobu dvaceti minut a pak ji spláchněte vlažnou vodou.

Při vyrážkách

Jablko i se slupkou ostrouhejte najemno, přidejte dvě lžíce medu a zamíchejte. Maskou si potřete celý obličej nebo jen místa, kde se vyskytuje akné nebo vyrážka. Po půl hodině masku smyjte vlažnou vodou.

Mastí se vám pleť? Zkuste masku z jablka.

Potřebuje pleť detox?

Připravte si čaj ze dvou lžic sušené bazalky. Nechte ho louhovat 10 minut, pak ho sceďte a vychlaďte na pokojovou teplotu. Takto připravený nápoj můžete použít i jako pleťové tonikum. Ale pokud chcete skutečně masku, pak do něj přidejte rozmixované ovesné vločky. Snažte se, aby maska měla takovou konzistenci, aby šla nanést na obličej. Před smytím si s ní ještě jemně promasírujte obličej.

Maska pro každou příležitost

Rozmačkejte 150 g čerstvého droždí a do něj přidejte jednu velkou lžíci medu a čtyři malé lžičky smetany nebo olivový olej. Vše smíchejte tak, aby se vytvořila hladká, hustá směs. Naneste ji na vyčištěnou pleť a nechte působit patnáct minut. Masku smývejte vlažnou vodou. Použijte hydratační krém.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden