Můj čas na kafíčko

6 tipů na letní péči o vlasy

Vaše vlasy dostávají v létě pořádně zabrat. Sluníčko jim bere barvu, sílu, vlasy se třepí, vysušují nebo se hodně mastí, proto je letní péče tak důležitá. Na trhu je nepřeberné množství přípravků s UV filtry, jak pro lesklé vlasy, tak proti zplihnutí, krepatění apod. Ale co když nevíte, jak na to? Nevadí. Poradíme vám šest skvělých tipů, jak mít v létě krásné a dokonalé vlasy.

1. Zkracování vás omladí

Péči o vaše vlasy byste měla plánovat dlouho dopředu a podle ročního období. Například v létě je dobré vlasy zkracovat z čistě praktického důvodu. S kratšími a prostříhanými vlasy se během léta budete cítit mnohem příjemněji, dodají vám sebevědomí a zároveň budete vypadat mladě a svěže.

2. Přestaňte se barvit

Pokuste se alespoň v létě vynechat barvení, kterým své vlasy jen zbytečně zatěžujete. Pokud se ho i tak nedokážete vzdát, zapomeňte na tmavé barvy. Ty se v létě rychle vymývají a na sluníčku výrazně mění odstín. Pokud je to možné, tak si v létě raději nechejte svoji přírodní barvu nebo třeba jenom přeliv, který bude tón v tónu, čímž podpoříte svou přirozenost.

3. Myjte vlasy častěji, ale šetrněji

Častější mytí vlasů v létě má svůj důvod. Hlava se nám v teplých dnech potí a bohužel se v létě víc práší, takže byste je měla mýt častěji. Je také dobré myslet na to, abyste si vlasy neustále nestahovala do gumičky, protože vlasy se tím více lámou a zacuchávají. Vlasy rozčesejte po koupeli, použijte masku, vysušte ručníkem a poté naneste vyživující olejíček.

4. Použijte studený vzduch

Vysoké teploty během letních dnů vaše vlasy už tak dost vysuší, proto se je snažte moc nefénovat. Navíc v létě vám snadno uschnou i bez něj. Pokud si je ale nutně potřebujete vyfoukat, volte raději fén s možností nastavení studeného vzduchu. Možná vám tento proces bude trvat o něco déle, ale vaše vlasy pak budou vypadat mnohem zdravěji.

5. Zakryté a přitom tolik stylové

Věřte nebo ne, tak i přes husté vlasy se může vaše pokožka spálit. Proto byste se před UV zářením měla chránit nejen různými přípravky, ale také módními doplňky. Podrážděná a vysušená kůže nemůže mít nikdy krásné vlasy. Pořiďte si proto slušivý klobouček nebo vlasy zakryjte šátkem. Nejen, že budete mít vlasy chráněné, ale navíc budete vypadat i stylově, protože pokrývky hlavy jsou teď velmi trendy.

6. Hloubkové rituály

Abyste měla přirozeně krásné vlasy, měly by být pevné a vyživené především zevnitř. K tomu vám pomohou hloubkové rituály jako je třeba hloubková regenerace, která dodá vlasům dokonalou péči. Dopřejte si ji u kadeřníka, který ví nejlépe, jak na to. Takovouto jednorázovou blahodárnou kúru vám namíchá přímo na vaše vlasy podle jejich aktuálního stavu. Dokonale vlasy vyživí, vrátí jim ztracený lesk a vitalitu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden