Můj čas na kafíčko

6 tipů pro dokonalou manikúru

Chcete, aby celé nehty i s lůžky vypadaly zdravě a krásně? Je potřeba dodržovat pár rad!

Možná si myslíte, že se na tom nedá nic zkazit, ale budete se divit. Jste si například jistá, že máte doma ten správný odlakovač? Že při úpravě nehtů postupujete tak, jak se má, abyste je spíš ještě víc nepoškodila? A nezapomínáte při péči o nehtové lůžko na okolní kůžičku? Na všem záleží!

Pokud jste se alespoň nad jednou z položených otázek zamyslela a nevychrlila hned ze sebe jednoznačné ano či ne, tak jsou tyto naše rady určené právě pro vás. Ujistěte se, že děláte všechno pro to, aby vaše ruce, na kterých tvoří nehty velmi důležitou součást, byly dokonalé a reprezentativní v každé situaci.

1. Odlakování je základ úspěchu

Než začnete s nehty něco podnikat, měla byste je zbavit starého odlupujícího se laku. Primárně používejte takový odlakovač, který nezatěžuje nehtové lůžko a nebude ani po něm žloutnout. Jsou to takové, které místo acetonu obsahují spíše olejové složky, které nehet současně s odlakováním i vyživují. Jak na samotné odlakování? Pokud jste byla doteď zvyklá nehet drhnout vatovým tampónkem, tak na to rychle zapomeňte. Existuje daleko šetrnější způsob. Navlhčený tampónek přiložte na nehet, a potom lak pomalu setřete směrem od kůže k hornímu okraji nehtu. Povedlo se vám to na poprvé? Pak to děláte správně!

2. Starejte se i o svou kůžičku

Trápí vás kůžička, která věčně přerůstá na nehtové lůžko? Nepoužívejte nůžtičky ani jiné zastřihávače a naneste na ni takzvaný odstraňovač kůžičky. Ten odumřelou kůži odstraní a vy tak nebudete doslova řezat do živého. Přebytečnou kůžičku už jen pomerančovým dřívkem jemně zatlačíte zpátky směrem ke kořeni prstu. Abyste zabránila dalšímu nežádoucímu růstu kůžičky, musíte ji dostatečně vyživovat a masírovat. Stačí vám na to ve volných chvilkách bříška ostatních prstů.

3. Jak nehty správně pilovat?

Když nechcete nehet poškodit, musíte si opatřit šetrný pilník. Nejlepší je silikonový nebo skleněný. Na rozdíl od těch pískových vydrží navíc déle. Nehet pilujte vždy jedním směrem. Ne že po něm budete zběsile jezdit sem a tam ze strany na stranu. Až dosáhnete požadovaného tvaru a délky nebo se zbavíte zatržení, ještě nehet na závěr přeleštěte shora dolů po jeho hraně, aby se zbytečně netřepil.

4. Není nehet jako nehet

Nejprve je dobré zjistit, jaký typ nehtů máte právě vy. Trpíte slabým lůžkem? Nestačí pouze použít zpevňovač, který vám bude nehet jen zpevňovat, než se nakonec zlomí úplně. V první řadě je třeba dodat nehtům potřebnou výživu. Nevýhodou je, že taková péče se na vzhledu nehtů projeví nejdříve až tak za tři měsíce, a to málokdo vydrží. Buďte ale trpělivá. Pak to bude stát opravdu za to!

5. Když přijde na řadu lak

Není to jen natřít barevný lak a je hotovo. Jestli to chcete dělat správně, pořiďte si ještě podlak, který zacelí drobné nerovnosti nehtu a nedovolí barvě, aby se zbytečně vpíjela do nehtu, a nadlak, který naopak bude barvu chránit déle neporušenou. Když se vám stane, že někde lehce přetáhnete, odstraňte barevný lak opět pomerančovým dřívkem namočeným do odlakovače. Někdo používá tyčinky do uší, ale z těch by vám na laku mohly ulpět drobné chloupky. Lak mějte na lůžkách maximálně šest dní. Pak je odlakujte a nechte je jeden den vzpamatovat, než začnete s novým barvením.

6. Pečujte s láskou o celé své ruce!

Ani dokonale upravené nehty nebudou působit hezky, když ostatní části ruky zůstanou neošetřené. Proto věnujte zvýšenou pozornost celým rukám. Hlavně pak pokožce. Tu je samozřejmě třeba pravidel- ně hydratovat hodně mastnými krémy zvláště teď v chladném zimním počasí. Pro intenzivnější péči si můžete pořídit speciální rukavice napuštěné výživovým krémem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden