Moje chvilka pohody

6 zaručených tipů, jak se „dokopat“ k pohybu

Poradíme vám, jak snadno přeměnit občasné cvičení v pravidelnou radost

Od zítřka začnu cvičit… Kolikrát v životě jste si už tohle řekla? A kolikrát to dopadlo tak, že jste šla dvakrát na aerobik a bylo po všem? S našimi tipy to tentokrát „dáte“.

1 Nalaďte se Chcete se svým tělem doopravdy něco dělat? Chcete se cítit zdravější, popřípadě byste ráda nějaké to kilo zhubla? Vše si musíte nejdříve srovnat v hlavě, dobře promyslet, a až pak začít jednat. A abyste to hned z kraje „nepřepálila“, je dobré postupovat po malých krůčcích: místo jízdy výtahem zdolejte schody. Do práce vyrazte na kole nebo vystupte o zastávku dřív a dojděte pešky. Nezapomeňte, každý krok se počítá!

2 Nutná je pravidelnost Nemusíte trénovat jako na olympiádu ani se stát mistrem světa v běhu přes překážky. Nutná je pravidelnost a radost z aktivity. Zařaďte pohyb do svého denního programu a čas, kdy se mu hodláte věnovat, si zapište do diáře stejně, jako si tam poznamenáváte termíny pracovních schůzek. Budete to mít černé na bílém a výmluvy se vám budou mnohem hůř hledat.

3 Vyberte si Rozhodněte se, jestli chcete pravidelně cvičit doma, nebo docházet mezi lidi do sportovního zařízení. Zamyslete se nad tím, která pohybová aktivita by se vám líbila. Poradit se můžete i se svým lékařem. On zná váš zdravotní stav a může vám doporučit něco, co by vás ani nenapadlo.

4 Začněte Jestliže jste se rozhodla, že budete cvičit doma, pořiďte si karimatku, dvě jednoruční činky a fitness míč. Tak budete vybavena pro všechny druhy cvičení. Pokud neřešíte finance, investujte také do běžeckého pásu nebo rotopedu. Doma můžete provozovat také například posilování s činkami, pilates nebo jógu. Investujte do cvičebního DVD, stanovte si pravidelný čas i délku cvičení.

5 Neupínejte se na kila Pokud jste se rozhodla pohybem zhubnout a ručička na váze se hýbe jen maličko, obvykle to každého odradí. Raději se tedy k úbytku na váze tolik neupínejte. Spíše se soustřeďte na příjemné pocity, které vám pohyb přináší. Radujte se z pokroků, vnímejte, jak se vaše tělo stává ohebnější. Také se pravidelně přeměřujte třeba v pase. Mnohdy se víc než kila totiž ztrácejí centimetry.

6 Dělejte to pro sebe Je snazší vše vzdát, pokud si nebudete často připomínat, že cvičení je pro vás přínosem. Zkuste si každý den po probuzení říct, proč jste se rozhodla změnit svůj život k lepšímu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden