Moje sladké tajemství

6 způsobů, jak odpustit sama sobě!

Žádný učený z nebe nespadl

Jen proto, že své chyby přehlížíte, nepřestávají existovat. Jsou pořád ve vaší mysli, jen zasuté a vylezou. Je to přirozenost přírody. I půda vytlačuje kameny, které do ní zahrabete.

Chyby děláte proto, abyste se posunula a poučila. Pokud přijmete tento základní fakt, uvidíte své zoufalství v úplně jiném světle. Pochopíte, že dělat chyby je předpokladem úspěchu. Projevit slabost vyžaduje sílu Když se trápíte proto, že jste udělala nějakou chybu a připustíte si, že máte právo dělat chyby, jste na nejlepší cestě si odpustit.

Nejvíce zesilujete tehdy, když si myslíte, že slábnete. Každý z nás v sobě má skrytou sílu a schopnosti, které mu v nejtěžších okamžicích dokážou zachránit krk. Někdo o nich neví, protože je nikdy nepotřeboval.

Drtivá většina lidí je poznává až na dně. Cesta dolů je tedy paradoxně nahoru. Až ode dna se odrazíte nahoru Život nám nic nedá zadarmo. V chybách, které nenapravujete, vás namáčí stále dokola a tak dlouho, dokud vám nedojde, že teprve na dně je bod, od kterého se můžete odrazit.

To je podstata pádu na dno. Jedině od něj je cesta směrem nahoru. Nejtěžší chvíle vás učí, že nejdůležitější je vydat se z problému správným směrem. Projít peklem nikdy není snadné. Ale v tom je poučení.

Všechno má svůj čas. Ani jablko neuzraje za den a ani dítě se nenarodí za měsíc. Celý náš život je cesta od ničeho k něčemu. A jediné, co potřebujeme, je trpělivost. Žijeme v rychlé době. Naučili jsme se nečekat a mít všechno hned.

Rozbité spotřebiče neopravujeme, ale vyhazujeme. Rozbité vztahy neřešíme, ale ukončujeme..

Proč chceme mít všechno hned? Nikdo neřeší příčinu problémů, pouze následky. A co nejrychleji. Přitom trpělivost je základem spokojeného života. Proto máte k dispozici tolik nových příležitostí, abyste se osvobodila od vlastních okovů.

Možná dnes ještě nevidíte řešení. Ale je blízko vás. Tak, jako možná nevěříte v nádherný výhled z hory, na kterou stoupáte hlubokým lesem. A to je princip života. Nepřestávejte hledat cestu Váš život je výsledkem vašich rozhodnutí.

A ta jsou výsledkem pocitů, které jste v tom daném okamžiku měli. Když máte pocit, že neexistuje cesta, přestanete ji hledat – a ona přitom může existovat. Tak mocný je jeden lživý pocit, kterému uvěříte.

Jakmile vyměníte špatný pocit za lepší, najednou své cestě uvěříte. Přestanete se děsit dna. Protože pochopíte, že už nemáte kam padat a na dně najdete bod svého odrazu zpátky nahoru. Dostanete sílu odrazit se nikoli co nejvýš, ale hlavně správným směrem. A jistotu, že svůj problém zvládnete. Vaše pocity vám ukazují směr Vaše pocity jsou jako navigace na lodi. Říkají vám, kdy máte v životě změnit kurz. Neexistují silní lidé se snadnou minulostí, ani ti, kteří by nikdy neudělali chybu.

To jen někteří to chtějí rychle zabalit, když nevidí řešení hned a nejsou ochotni nic změnit. Kdykoli se cítíte špatně, je čas na změnu. Může to být změna návyků, cílů, změna prostředí, či úhlu pohledu. Stačí se jen jinak podívat do vaší minulosti.

Zkusit uvidět nejen sama sebe, jako tu, která udělala chybu, ale také jako ženu, která za to zaplatila a ponaučila se. Vidět nejen tu ránu, ale i hojení, jizvení, překonávání nepříjemné bolesti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden