7 dobrých zásad při mražení potravin

- Potraviny, které budete mrazit, musí být čerstvé.

- Předvařené a tepelně upravené pokrmy musí být před mražením prudce zchlazené, zamezí se množení mikroorganismů.

- Mražené pokrmy označte vždy štítkem, na kterém bude datum mražení a druh potraviny.

- Na balení potravin používejte čistý alobal, mikrotenové sáčky, fólii nebo plastové dózy na potraviny. Nikdy nepoužívejte kovové, porcelánové, keramické a skleněné nádoby.

- Z igelitu vytlačte nebo vysajte veškerý vzduch a sáček vzduchotěsně uzavřete.

- Zeleninu a ovoce zmrazujeme v dávkách, které potřebujete na jedno použití, nebo tak, aby se jednotlivé dávky daly lehce oddělit.

- Do mrazáku rozhodně nepatří hlávkový salát, syrové brambory, křen vcelku, ředkvičky, syrová cibule, banány, kefír, syrová vejce ve skořápce, pudink nebo pokrmy se škrobovou moučkou.

reklama
reklama