Můj čas na kafíčko

7 dobrých důvodů, proč pít šťávu z brambor

Věřte – nevěřte, lékaři doporučují pit bramborovou šťávu jako vynikající prostředek pro posílení imunitního systému. Brambora je totiž bohatá na vitaminy a nejrůznější živiny. Tušíte, co všechno bramborová šťáva dovede? 

Dopřejte si bramborový životabudič!

1. Je plná vitamínů A, B, C a obsahuje také fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxanthin, který chrání oči, a vlákninu. A protože bramborová šťáva nemá skoro žádnou chuť, můžete si ji namíchat s jinými šťávami, ideální je mrkvová.

2. Jako vynikající protizánětlivý nápoj velmi dobře funguje při artritidě, bolesti zad a u mnoha dalších forem bolestivých zánětů.

3. Je zásaditá, proto je ideální pro zklidnění trávícího traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle.

4. Přispívá k hojení podrážděných střev a žaludečních vředů. Snižuje také hladinu cholesterolu. Má příznivý účinek na snížení hladiny cukru v krvi a může významně přispět k vyléčení vysokého tlaku.

5. Pomáhá uklidnit kůži, proto je vynikající na ekzémy a akné.

6. Je skvělá při hubnutí – vypijte jeden šálek bramborové šťávy před snídaní a pak večer, 2–3 hodiny před tím, než půjdete spát.

7. Odplavuje z těla kyselinu močovou, zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách a je dobrá při onemocnění ledvin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden