Můj čas na kafíčko

7 důvodů, proč uteče!

Které vlastnosti muž u ženy neumí překousnout? Pojďme se na ně podívat zblízka!

Žádný vztah není dokonalý, a abyste se svým partnerem mohla žít dlouho a šťastně, musíte zpravidla vždy skousnout celou řadu kompromisů a ústupků. Muži nám prozradili, co na ženách nesnášejí.

Snažte se vcítit do jejich pohledu na situace, protože jedině pak vám leccos dojde a nebudete vršit stejné chyby.

1. Doma už se jen potkáváte

Existuje mnoho bezkonfliktních vztahů, které fungují řadu let. Jejich klíčem k úspěchu je ale často to, že se z bývalých partnerů stali spíš klidní spolubydlící. Každý se věnuje tomu svému a domů se oba chodí vlastně jen vyspat.

Pokud váš partner ale raději tráví čas mimo váš domov s někým jiným než s vámi, přestaňte tento vztah udržovat a promluvte si o tom, co oba chcete a potřebujete.

2. Vidíte na něm jenom chyby

Možná hledáte perfektního muže, ale ten neexistuje! Nic chlapa nedeprimuje víc než neustálé sekýrování a stěžování si. Žena, která si pořád jen na něco stěžuje, je pro muže otravná.

Kromě negativ má přece každý i nějaká pozitiva. Pokud na partnerovi vidíte stále jen nedostatky, které mu předhazujete, zaručeně ho od sebe odeženete.

Pozor, ať vám nepláchne kvůli věčné roli mučedníka!

3. Není pro vás dost dobrý

Ať už potkáte sebelepšího muže, jednoho dne vystřízlivíte a začnete na něm objevovat rysy, jež vás začnou štvát. Do vašeho ráje dorazí konflikty, které otestují, jak to s ním myslíte. Není umění být s někým ve fázi opojné lásky.

Dlouhodobě úspěšné vztahy však stojí na tom, že si partneři umí vyjasnit, co jim na sobě vadí, a s pomocí kompromisů vytvoří pro oba přijatelný stav.

4. Odmítáte kompromisy

Hádky jsou součástí každého partnerství, a jak říká Iva Janžurová v komedii Hodíme se k sobě, miláčku...?: „Mně nejde o hádky, ale o usmiřování. Já se chci usmiřovat. To je na tom všem nejkrásnější.“

A má pravdu. Ale abyste se mohli usmířit, musíte napřed dojít ke kompromisu. Jinak po srdceryvném usmíření vypukne zanedlouho hádka znovu kvůli stejnému problému.

5. Vymýšlíte si malé lži

Vadí vám lhaní? Tak, jak to vadí vám, vadí to i mužům. Kdo zalhal jednou, může zalhat znovu. Na to pamatujte, až se budete dušovat, že mu už nikdy ani trochu nezalžete.

Zvažte, zda by nebylo lepší riziko další lži snížit na nulu a raději být otevřená a upřímná a to samé samozřejmě žádat i po něm. Když vám chlap zalže podruhé po všech těch slibech, také vás to bude bolet a štvát mnohem víc. Běžte mu proto příkladem!

6. Trestáte ho mlčením

Existuje ještě horší případ než žena, která chlapovi neustále něco vyčítá. Žena, která mu neřekne nikdy nic. Jeho zlozvyky ji přivádějí k šílenství, ale místo toho, aby mu něco řekla, tak jen mlčí a trestá ho dusným tichem.

Když chlapovi na otázku „Co se děje?“ pokaždé odpovídáte „Nic“ a dál mlčíte, ocitnete se oba v začarovaném kruhu nespokojenosti. Pokud má váš muž chuť problémy řešit a ne je přehlížet a žít v napětí, možná brzy zatouží frnknout jinam.

7. Neklape vám to v posteli

Sex je kořením života, ale vztah by neměl stát pouze na něm. Na druhou stranu je situace ve vaší posteli i znamením toho, jak jste si blízcí. Partneři, kteří spí každý v jiném pokoji, už si toho asi ani mimo ložnici většinou nemají moc co říct.

Naopak partneři, kteří si zachovávají svoji intimitu, jsou k sobě upřímnější a nemají problém se jeden druhému svěřovat. Muži neuspokojující sexuální život nesou hůř než ženy, a proto se také častěji uchylují k nevěře.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden