Můj čas na kafíčko

7 tipů, jak mít zářivou a pružnou pleť

Trápí vás vysušená pleť? Zatočte s ní během pár dní. Stačí dodržovat osvědčené rady.

Víte, proč vaše pleť ztrácí lesk a pružnost? Chybí jí voda! Řiďte se následujícími sedmi pravidly a vaše pleť bude do měsíce jako znovuzrozená. Nesmíte totiž zapomínat na to, že člověk je zhruba ze sedmdesáti procent tvořen z vody!

1. Příliš se stresujete

Máte moc práce, domácích povinností a dovolená je v nedohlednu? Pak máte slušný náběh na to, abyste byla neustále ve stresu. Což se následně projeví i na vaší pleti. Zvyšte příjem tekutin na maximum, nebo dojde k úplnému vyčerpání hormonů, které mají vliv na regulaci hladiny tekutin.

2. Cvičíte?

Díky cvičení budete nejen štíhlejší, ale také ztratíte nebo lépe vypotíte velké množství vody a tu je třeba bezprostředně po cvičení nebo i během něho pravidelně doplňovat. Dehydratace organismu vaší pleti také zrovna dvakrát nepomůže.

3. Omezte sacharidy

Pokud se váš jídelníček bude skládat jen z tuků a sacharidů a bílkovin budete jíst pomálu, nejenže to není nic dobrého pro vaši postavu, ale ani pro pokožku. Bílkoviny by měly být základním stavebním kamenem, ovšem pokud omezíte příjem sacharidů, musíte začít dbát na pitný režim. Sacharidy na sebe totiž váží vodu a jestli je omezíte, musíte je nahradit jinak.

4. Díky alkoholu nevnímáte

Pokud vypijete víc tvrdého alkoholu, než je zdrávo, příznaky dehydratace, jako je únava a žízeň, přestanete vnímat. Navíc budete častěji chodit na toaletu a vylučovat víc vody, než je obvyklé. Proto omezte alkohol na minimum a když už se něčeho alkoholického napijete, nezapomeňte ke každé skleničce vypít dvě skleničky vody.

5. Trpíte cukrovkou?

Často chodíte na malou a doprovází vás neustálý pocit žízně? Pak navštivte lékaře, možná máte cukrovku. Jakmile se totiž zvýší hladina cukru, tělo se zbavuje přebytečné glukózy častým vylučováním moči a to je špatně.

6. Pozor na léky

Pokud to není nutné, lékům se vyhýbejte.

Pečlivě si u každého léku, který užíváte, přečtěte příbalový leták. Mnoho léků působí jako diuretika a ta zvyšují vylučování moči. Proto opět dbejte na dostatečný příjem neslazených tekutin.

7. Pokožku promazávejte

Každý den po sprchování byste měla použít hydratační krém nebo mléko. Kůže pak nebude vysušená a matná, ale naopak lesklá a pružná. Pokud máte pokožku extrémně vysušenou, pak doporučujeme používat tělová másla a oleje, které jsou sice mastnější, zato se kůže hned tak nevysuší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden