Můj čas na kafíčko

7 triků pro perfektní řasy

Dlouhé a husté řasy jsou u žen považovány za symbol ženskosti. Každá žena touží po oslnivém pohledu. Jak ho můžete docílit? Máme pro vás sedm triků, díky kterým budete mít dokonalé a bezchybné řasy. Tak směle do toho.

1. Výživové sérum

Dnes už existuje spousta přípravků, které řasy vyživí a zajistí vám, aby dobře rostly. Můžete použít například výživová séra nebo aktivátory růstu řas, které najdete v lékárně. Výživové sérum je vhodné zvláště pro ty z vás, které se rády pravidelně líčíte. Časté líčení totiž pro řasy představuje velkou zátěž. Díky séru vaše řasy rychleji porostou, budou se méně lámat a mohou omezit i padání řas.

2. Olej dělá zázraky

Zkuste místo séra olivový nebo ricinový olej. Před spaním naneste na řasy vatovou tyčinkou tenkou vrstvu oleje a chvíli řasy pročesávejte. Přebytky lehce otřete papírovým kapesníčkem. Na řasách nechte olej působit nejlépe přes noc. Tento proces opakujte cca po 14 dnech. Pravidelným opakováním se vaše řasy prodlouží a zhoustnou. Pozor si však dejte na příliš častou aplikaci.

3. Zelený čaj

Pokud chcete výsledky pozorovat rychleji, vyzkoušejte zelený čaj. Čaj uvařte, nalijte do misky a namočte si do něj vatový tamponek, kterým několikrát řasy přejedete. Nechte působit přes noc a ráno opláchněte vlažnou vodou. Výsledek neuvidíte hned, ale zhruba po dvou týdnech každodenní aplikace.

4. Průběžně vyhazujte starší řasenku

A to zhruba po třech měsících, případně po šesti.Patří totiž mezi kosmetiku, která se nejvíce kazí a mohla by vám způsobit záněty očí a nepříjemné infekce. Takové komplikace rozhodně krásné řasy nepodpoří, ba právě naopak. Zvláště pak v létě pamatujte na to, že by se kosmetika včetně řasenky měla skladovat na chladnějším místě.

5. Omezte tu voděodolnou

Voděodolná řasenka je výborný pomocník k vodě. Některé ženy ji ale zbytečně nadužívají. Voděodolná řasenka řasy vysušuje a při dlouhodobém používání snižuje jejich kvalitu.

6. Zajděte si do salonu

V létě a zvlášť na dovolené, kterou trávíte někde u vody, může být neustálé líčení na obtíž. Nechte si proto před odjezdem řasy permanentně nabarvit. Radši se ale svěřte do rukou zkušeného odborníka v salonu.

7. Průhledná krása

Pokud si chcete zvýraznit řasy a současně o ně i odborně pečovat, vyzkoušejte tzv. průhlednou řasenku. Obsahuje čirý gel, který řasy oddělí, jemně prodlouží a přitom je nezatíží. Některé průhledné řasenky navíc obsahují i různé pečující složky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden