Staré dobré časy

7 tváří Boba Dylana

Staré dobré časy

Těžký pád z motorky mu otočil život naruby. Z rebela se na sedm let stal táta.

Tak dlouho se pohybuje na koncertních pódiích, tolik let zní jeho písně z éteru, a přitom za celou tu dobu nikdo nezjistil to zásadní. Jaký vlastně je Bob Dylan (81) doopravdy.

Tvář první - pohádkářská

To, že se narodil jako Robert Allen Zimmerman, lze dohledat na matrice. Další historky, s nimiž čas od času nakrmil hladový bulvár, je ale nutno brát s velikou nadsázkou. Třeba, když tvrdil, že už jako dítě utekl k cirkusu. Nebo to, když sebevědomě prohlašoval, že se coby pohledný jinoch docela dobře živil jako prostitut.

Tvář druhá - rebelská

Dnes by nad jeho chováním mávli všichni rukou a řekli by cosi o ADHD. Tehdy, když mu byly čtyři roky, na Den matek jediným vzteklým dupnutím utišil celou dospělou společnost. A to chtěl jen babičce zazpívat její milovaný song Some Sunday Morning.

Jediný, kdo se synovi, který později víceméně bojkotoval rodičovskou výchovu i

Zbývá vám 73% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden