Můj čas na kafíčko

7 vět, které si zakažte!

Vyřčená slova mají velkou moc. Víte, že vás mohou i zničit? Nesmíte jim to dovolit!

Měla byste vědět o tom, že způsob, jak se vnímáte a mluvíte o sobě, ovlivňuje i vaše tělo. Kvůli tomu můžete i onemocnět! Říká se, že to, čeho se obáváte, vás nemine. A na co myslíte, se může stát tím, čemu uvěříte. Které věty vám škodí?

Kdykoli se někdo vůči vám negativně vyjadřuje nebo agresivně chová, svědčí to o něm. O tom, jaký je on, ne vy!

Každý se do mě jen trefuje

Skutečnost, že někdo začne vyvádět a osočovat vás, ukazuje na neschopnost dotyčné osoby udržet si nadhled nad situací. Mnoho lidí hledá jen hromosvod pro odvedení vlastního napětí. Proč se ale trefují zrovna do vás? Třeba proto, že jste jim nejblíž. A že to dovolíte.

Odpouštějte, děláte to hlavně pro sebe.

Jsem nešťastná

Štěstí je stav mysli. Jenže co dělá šťastnými ty druhé, vás dělat nemusí. Chcete v životě budovat spokojenost někoho jiného, nebo svou vlastní?

Pokud jste spokojená, jen když je spokojené vaše okolí, snažte se hledat takové prostředí, ve kterém budete mít s lidmi společné hodnoty. Pak se vám nestane, aby se druzí radovali, a vy z toho byla nešťastná a měla špatné pocity.

Asi nejsem dost dobrá

Každá máme v něčem jiném silnou stránku, a díky tomu jste i vy nezaměnitelná a jedinečná. Buďte v klidu, nikdo na světě neumí všechno a nerozumí všemu.

Všichni jsme ale dost dobří na to, abychom posouvali své přednosti a vyrovnávali se s nedostatky. V každé chvíli jste tak dobrá, jak umíte, a prožíváte přesně to, co potřebujete pro svůj další rozvoj.

Nikdo mě neocení

Mezi tím, jak myslíte a jak se chováte, musí být rovnováha. Jinak dochází k deficitu a vám se ztrácí energie. Říkejte, co si myslíte, a dělejte to, co říkáte. Podstatné je dělat věci, které jsou pro vás správné, i když se nikdo jiný nedívá.

Každý z nás potřebuje pochválit a ocenit. Máte chvály málo? Nemusí vás nikdo ocenit, a přesto můžete zakusit pocit zadostiučinění. Chvalte se sama! Copak jste toho dokázala málo?

Jsem horší než ty

Silnou ženu nedělá to, co zvládne snadno, ale to, co dokáže překonat. A v tom jsme neporovnatelné. Každá totiž překonáváme jinak a jinou rychlostí své osudové výzvy a překážky.

Abyste se mohla s někým poměřovat, musela byste mít stejné předpoklady, jako má ta druhá: geny, výchovu a její možnosti. Takže v ničem nejste horší. Jste naprosto svá a originální.

Tohle neodpustím

Co se stalo, stalo se a nejde to změnit. Máte dvě možnosti. Můžete to buď stále vláčet za sebou, nebo to už nechat v minulosti. Slovo odpustit se dá zaměnit za srovnatelné odstřihnout. Zastavit to, přestat to nosit v sobě.

Pusťte z hlavy všechno to, co vás trápí. Prostě to odpusťte. Odpuštění nemá nic společného s osobou, která vám ublížila. Je to akt, který má vše společné s vámi. Uvidíte, jak se vám se uleví.

Sebevětší problém můžete zvládnout.

Jsem tak hloupá

Každou chybou se učíte a žádný učený z nebe nespadl. Co prožijete, je zážitek. A zážitek je zkušenost. Ať je zkušenost dobrá, nebo špatná, je to lekce, kterou potřebujete zažít.

Kdybyste ji nepotřebovala, neudělala byste takové chyby, které vás posouvají, i když to bolí. Naučte se být za své chyby vděčná. Protože už víte, že příště je nezopakujete.

Pořád mám smůlu

Říká se: „Co tě nezabije, to tě posílí.“ Život je překážková dráha. Můžeme se zastavit hned před první překážkou, sednout si a naříkat.

Ale překážky jsou užitečné, protože mít úspěch neznamená nemít problémy, ale překonávat je. Všechny máme život těžký tak, jak těžký ho vnímáme. Je v něm přesně tolik krásy, kolik krásy v něm každá dokážeme vidět.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden