Můj čas na kafíčko

7 zázračných potravin, které vám přinesou dokonalost

Projezte se ke kráse!

Chcete být krásná, mít dokonalou pleť, vlasy i nehty? Nemusíte hned podstupovat drahé zkrášlovací procedury. Stačí mít doma pár surovin, díky nimž se doslova prokoušete ke kráse. Doplňte si s námi jídelníček na každý den.

1. Mandle

V malém množství jsou všechny ořechy zdravé. Madle však mimo jiných vitamínů obsahují i vápník! Díky nim budete mít zdravé a silné nejen kosti, ale i vlasy. Kombinace vitaminu E, hořčíku, fosforu a zinku dělá z mandlí také skvělou prevenci proti vráskám.

2. Zázvor

Trápí vás nafouknuté břicho? Se zázvorem už nebude. Čistí totiž vaše střeva a zároveň i pleť. Kořen zázvoru podporuje trávení, zabraňuje otokům a zklidňuje podrážděnou kůži při ekzémech. I proto je tak oblíbený například ve formě limonády či čaje.

3. Chilli papričky

Že ostrá jídla nejsou zdravá? Omyl! Pokrmy z čerstvých chilli papriček jsou naopak vašemu tělu víc než prospěšné. Díky kapsaicinu, který papričky obsahují, si čistíte kůži zevnitř a navíc i rychleji spalujete energii! A pak že nejdou ztrácet kila bez cvičení.

4. Česnek

Sice po jeho konzumaci příliš vonět nebudete, zato si zakládáte na zdravou a krásnou pleť. Navíc vás ochrání i před virovým onemocněním a vysušenými rty. Pokud ale aromatický česnek příliš nemusíte, klidně ho nahraďte cibulí. Má stejné účinky.

5. Tmavá čokoláda

Kráse prospěšná a zdravá je pouze ta, která má 70 % kakaa a více! Tak do těla dostanete potřebnou dávku železa, proteinů a antioxidantů, které zpomalují stárnutí kůže. Navíc její konzumací rozhodně nepřiberete. Pokud se jí nebudete přejídat.

6. Dýně

Díky vitamínům a karotenu posiluje vlasové kořínky a nehty. Omega 3 a 6 mastné kyseliny vyživují pokožku, zatímco proteiny se starají o pevnost tváře i celého těla. Pokud nevíte, co s ní, používejte ji jako přílohu místo brambor.

Špenát vám pomůže v boji proti celulitidě

7. Špenát

Už Pepek námořník věděl, jak moc je špenát zdravý. Železo a protein totiž vytvářejí kolagen, který zamezuje vzniku vrásek a celulitidy. Kromě toho po něm budete mít i mnohem lesklejší vlasy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden