Moje chvilka pohody

7 zlozvyků, které vás dělají starší

Líčení i styl oblékání nám mají prospívat. Ale mnohdy máme zažité chyby a kosmetickou rutinu, která nám spíše škodí.

Pokud nechcete vypadat zbytečně starší a chcete si uchovat co nejdéle mladistvý vzhled, vyvarujte se následujících špatností.

Poloha při spaní

Spíte na břiše nebo na boku? Tím pádem máte tvář položenou na polštáři. To znamená pro vaši pleť pořádný tlak, který se s přibývajícími léty začne projevovat stále víc. Především pokud máte polštář z hrubší tkaniny, pokožka vám nepoděkuje. Nejlepší je naučit se spát na zádech. Pokud to nesvedete, kupte si alespoň saténové nebo hedvábné povlečení, které pokožce tolik neškodí.

Nevhodný jídelníček

Nejrůznější polotovary, fastfood, sladkosti, alkohol, průmyslově zpracované potraviny a nedostatek ovoce, zeleniny či kvalitních proteinů – to všechno může vyústit v nepružnou, unavenou a povolenou pleť.

Mžourání

Mžourání může způsobit vrásky, proto je dobré investovat do kvalitních slunečních brýlí. Jasné sluneční světlo ale není jediná věc, kvůli které mhouříte. Namáhání obličejových svalů během cvičení má stejný efekt.

Tření očí

Agresivní tření má neblahý dopad na řasy, které jsou pak náchylné k vypadávání. Navíc si můžete poškodit i oblast pod očima, pokožka vám může zčervenat, takže budete vypadat unaveněji.

Střih a barva vlasů

S přibývajícím věkem by se ženy měly pomalu zbavovat tmavých odstínů vlasů, a naopak volit světlejší barvy, které zjemní rysy. Pokud jste celý život zvyklá na dlouhé vlasy, i ty raději postupem času lehce zkracujte. Dobře zastřižené mikádo vás omladí a vlasům přidá opticky na objemu.

Odstíny líčidel

S přibývajícími léty je důležité vybírat spíše světlejší odstíny, které vás omladí. To platí zejména u tvářenky (vybírejte meruňkovou nebo lehce růžovou), ale i jiných kosmetických produktů. Zahoďte i černou linku na oči a vyměňte ji za decentnější hnědou.

Příliš vrstev

Vždy nanášejte jen nezbytně nutné množství přípravků a každý důkladně rozetřete. Silné vrstvy, navíc pokryté rozjasňovačem a poprášené pudrem, dokážou vytvořit popelavě nezdravý vzhled.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden