Moje chvilka pohody

4 důvody, proč používat kokosový olej

Patří mezi nejuniverzálnější potraviny. Používá se při vaření, v přírodní medicíně nebo kosmetice 

Je to všestranný pomocník, má totiž výborné účinky na naše zdraví a výživu. Zlepší nejen trávení a pokožku a pomůže při hubnutí, ale umí toho mnohem víc.

Kokosový tuk vám ušetří peníze, protože nebudete muset kupovat jiné produkty. Stačí jen jedno balení kokosového oleje, nejlépe toho panenského. Jelikož je čistě přírodní a bez jakýchkoliv příměsí, můžete si ošetřit pokožku stejným olejem, na kterém jste si usmažili palačinky nebo si ho přidali do salátu.

1. Dodá energii

Díky tomu, že je složený z lehce stravitelných nasycených mastných kyselin, se rychle dostává do jater, kde se přemění na okamžitou energii. Jedna lžička přidaná třeba do smoothie vás nejen nakopne, ale navíc pomůže strávit vitaminy z ovoce a zeleniny, protože mnohé z nich jsou rozpustné pouze v tucích.

2. Ozdraví zuby i dásně

Působí totiž protizánětlivě a ničí bakterie v ústní dutině. Pokud se pasty nechcete vzdát, zkuste kokosovým olejem alespoň zuby krátce přejet poté, co si zuby vyčistíte klasickým způsobem.

3. Přispívá k dobrému spánku

Kokosový olej je vhodný k výrobě domácích uklidňujících a relaxačních esenciálních olejů, např. v kombinaci s levandulí či heřmánkem. Relaxace v provoněném prostředí pak pomáhá ke snížení úzkosti a přispívá k dobrému spánku.

4. Podporuje hubnutí

Na rozdíl od jiných tuků se kokosový olej v těle neusazuje v tukových buňkách. Skvělé je, že přispívá ke snížení tuku na břiše. Pár lžiček navodí pocit sytosti na několik hodin, takže nebudete trpět častým hladem a tím pádem sníte menší množství jídla.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden