Můj čas na kafíčko

8 tipů, jak vyzrát na vrásky

Vrásky k přibývajícímu věku patří. Jejich tvorbu ale můžete snadno omezit!

Nad stárnutím zřejmě nevyzrajete, ale rozhodně ho můžete zpomalit. Stačí vám jen vědět, co jíst, pít a jaké kosmetické přípravky používat. Být krásná je někdy sice dřina, ale rozhodně se vám vyplatí. Zabojujte s viditelnými známkami stárnutí.

1. Dávejte si pozor na slunce

Jste zvyklá se v létě opalovat? Pak počítejte i se zvýšeným výskytem vrásek. Sluneční paprsky vaší pleti škodí. Proto se pokaždé, když jdete na slunce, namažte krémem s vysokým UV faktorem.

Pozor na slunce!

2. Spěte

Ne čtyři ani pět hodin denně. Potřebujete pořádný odpočinek. Dopřejte si denně alespoň šest až sedm hodin hlubokého spánku. A v noci příliš neponocujte.

3. Používejte přírodní kosmetiku

Kosmetika plná parabenů a jiných chemikálií není nic, po čem by vaše pleť jásala. Sice krásně voní, ale žádnou potřebnou výživu vám nedá. Začněte se poohlížet po něčem účinnějším. Sice si trochu připlatíte, ale bude to stát za to.

4. Pijte

Jedna či dvě skleničky vína denně vám rozhodně neuškodí, ba naopak. Na druhou stranu nezapomínejte, že pít máte hlavně vodu. Neslazenou a bez bublinek. Čím méně budete pít, tím méně bude vaše pokožka hydratovaná.

5. Vsaďte na kokosový olej

Tento univerzální pomocník pro vaši krásu vám nahradí nejen denní či noční krém, ale i například odličovací mléko. A funguje na čistě přírodní bázi! Navíc obnovuje kožní tkáň a pleť zanechává hydratovanou.

6. Vyzkoušejte banán

Banány nejenže skvěle chutnají, ale když je rozmixujete na kaši a namažete si s nimi obličej, budou skvěle fungovat i v boji proti vráskám.

7. Cvičte obličej

I obličej je sval, procvičujte ho. Zpevňování obličejových svalů je důležité, protože bez něj budou svaly jenom ochabovat a bude se vám tvořit čím dál víc vrásek.

8. Uklízejte s rozvahou

Uklízíte doma chemickými čističi? Zapomeňte na ně. Mohou být totiž jedním ze spouštěčů vrásek a tvorby pigmentových skvrn. Své ruce proto dostatečně promazávejte hydratačními krémy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden