Můj čas na kafíčko

8 triků proti padání vlasů

Žádný kosmetický přípravek vám vlasy neuzdraví. Lepší je změnit životní styl.

Trápí vás vypadávání vlasů? Denně se musíte dívat na to, jak máte hřeben pokrytý vrstvami vašich pěstěných kadeří? Něco děláte špatně, protože vypadávání vlasů lze snadno zabránit. Nebojte se, poradíme vám! 

1. Vyhýbejte se alkoholu a cigaretám

Tvrdý alkohol není vašemu tělu nijak prospěšný. A to ani v malém množství. Vyhýbejte se mu velkým obloukem. Je to nepřítel vlasů číslo jedna. Stejně jako cigarety, které jsou příčinou toho, že vám vlasy rostou mnohem pomaleji.

2. Pijte vodu

Druhým nejdůležitějším krokem, pokud chcete zamezit vypadávání vlasů, je dodržování pitného režimu.

Hřídel vlasů se skládá z ¼ z vody, proto potřebují dostatečnou hydrataci.

3. Jezte vitamin C

Citrusy jako pomeranče, grepy nebo citróny výrazně přispívají ke zdraví vlasů. Snězte alespoň jeden pomeranč denně nebo vypijte sklenici čerstvě vymačkané citrusové šťávy. Bez cukru, samozřejmě!

4. S tužidly a laky šetřete

Pokud jste zvyklá denně používat přípravky na vlasy, díky kterým vám účes vydrží po celý den, omezte je. Nejenže zatěžují vlasy, ale i pokožku hlavy. I fén škodí vlasům, nechte je občas proschnout jen tak.

5. Ať vám nechybí bílkoviny

Hodně bílkovin a vhodných tuků vaše vlasy mohou zachránit. Jezte špenát, ořechy a sushi! Pokud chcete vyzkoušet i něco exotičtějšího, kupte si mořské řasy a udělejte si z nich třeba salát. Seženete je ve všech větších supermarketech.

6. Zapomeňte na gumičky

Každodenní stahování vlasů do těsného účesu vlasům vůbec nepomáhá. Jejich mechanické namáhání totiž způsobuje i jejich vypadávání. Noste vlasy volně a to i bez spon či pinetek.

7. Dopřejte si masáž hlavy

Skvěle si u ní odpočinete a také vám prokrví pokožku hlavy a vlasové váčky. Díky tomu vám porostou vlasy mnohem rychleji. Někdy postačí i pomalé kartáčování, ale musíte dbát na to, aby neměl kovové hroty.

8. Pozor na hormony

Pokud nic z předchozích rad nezabírá, zajděte si k lékaři, zdali netrpíte poruchou štítné žlázy, nízkou hladinou estrogenu či naopak nadbytkem testosteronu. To vše totiž může způsobovat vypadávání vlasů. A tak je třeba se začít ihned léčit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden