Můj čas na kafíčko

Blahodárné účinky piva na tělo

Pivo léčí. Opravdu. Ale pokud chcete z léčivých účinků piva vytěžit maximum, ideální jsou jedna až dvě sklenice (třetinky) denně. Větším množstvím docílíte spíše opačného efektu.

Doplníte vlákninu

Pivo obsahuje vlákninu. Je totiž vyrobeno z fermentovaného sladového ječmene a pšenice, což jsou celá zrna plná této významné složky. Vláknina se váže na tuk a působí jako přírodní čistička střev, chrání před kardiovaskulárními chorobami, a ještě podporuje hubnutí.

Zdravé ledviny

Chmel obsažený v pivě působí blahodárně na naše ledviny. Napomáhá tomu, aby se v nich neusazoval vápník, a díky tomu až o 40 procent snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů.

Silnější kosti

V pivu najdete také velké množství křemíku. A studiemi bylo zjištěno, že starší lidé, kteří pijí dvě sklenice piva denně, mají hustší kosti a méně trpí zlomeninami. Nejvíc křemíku má pivo světlé.

Pro dobré trávení

Blahodárně působí pivo na zažívací trakt zejména díky obsaženému oxidu uhličitému a hořkým látkám chmele, které napomáhají k prokrvení sliznic, stimulují tvorbu slin, žluči a trávicích šťáv. Pivo působí preventivně i proti vzniku žlučových kamenů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden