Můj čas na kafíčko

9 kroků ke krásným vlasům

Napěnit šampon, vydrbat, co to jde, a honem opláchnout. Zdá se, že mytí vlasů je banální. Ovšem my vám poradíme, jak tento postup ještě víc vylepšit, abyste měly krásnější vlasy.

Vlasy rozčesejte

Ještě předtím, než otočíte kohoutkem, vezměte do ruky kartáč a pečlivě si vlasy rozčešte. Je to dobré hned ze dvou důvodů – vlasy se vám nebudou při mytí zbytečně zamotávat, a hlavně si z nich už rovnou trochu vyčešete případné zbytky laku, gelu a dalších stylingových přípravků.

Teplota vody

Vlasy si myjte vodou, která není ani studená, ani horká. Studená totiž vlasy dobře neumyje, horká zase dráždí pokožku hlavy, a vlasy se následkem toho mohou více mastit. Takže příjemně teplá voda je ideální.

Kolik šamponu?

Množství šamponu záleží na tom, jak často si hlavu oplachujete. Pokud denně, postačí jedna až dvě čajové lžičky, pokud jednou za tři dny, musíte sílu ztrojnásobit, protože se zbavujete špíny a prachu za delší dobu. Nejprve šampon v ruce pořádně promněte, abyste jej rovnoměrně roznesla na hlavu.

Dvojité mytí vlasy vyčistí

Při prvním mytí se smývá nečistota z povrchu vlasů. Šampon stačí do vlasové pokožky vmasírovat krouživými pohyby bříšky prstů a pokračovat jemně do délek.

Druhé mytí je stejně důležité jako první. Vlasy se při něm ovšem už otevírají a dochází k vymývání nečistot zevnitř. Po dvojitém mytí vydrží vlasy déle svěží.

Důkladně vymýt nečistoty

Když se vlasy hodně mastí, může být příčina ve špatném vymytí šamponu nebo kondicionéru. Proto vždy dobře smývejte zbytky těchto prostředků.

Následná péče

Masky a kondicionéry nedávejte až k hlavě. Ideální je přípravek aplikovat do délek, asi 10 cm od hlavy, a hlavně ho dobře nanést na konečky.

Rozčesávání

Mokré vlasy jsou velmi křehké, proto s nimi zacházejte velmi opatrně. Na jejich rozčesání volte speciální kartáče, které je netahají ani netrhají.

Vysoušení

Fénování je někdy potřeba, ale ideálně vlasy nechte volně proschnout a následně jen dofoukejte do požadovaného tvaru. A nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou.

Jak často?

Ideální je vlasy mýt dvakrát týdně. Čím častěji se do toho pustíte, tím více se budou mastit. Samozřejmě záleží i na okolnostech, pokud pracujete v restauraci či jinde, kde se do nich dostane zápach nebo prach, je třeba pravidelnější péče.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden