Můj čas na kafíčko

9 vět, které chlapi rádi slyší

Říkejte muži ve správný čas ty správné komplimenty a váš vztah získá vnitřní oheň.

Často podceňujete sílu dotyku, úsměvu, laskavého slova a pochvaly, které ale mají schopnost změnit váš život. I pouhé slovo, které vám připadá jako NIC, může pro druhého znamenat VŠECHNO! Zkuste to.

Nejvíce bolesti ve vztahu bývá způsobeno slovy, která nevyslovíme. Slova vzbuzují pocity a pocity jsou základem všeho. Když někomu složíte kompliment, máte ze sebe lepší pocit, protože jste umožnila druhému mít lepší pocit ze sebe. Pochvaly vás mohou citově přiblížit.

Povzbuzujte ho ve všem, co dělá.

Jsem s tebou ráda

Ubezpečujte svého chlapa po celou dobu vašeho vztahu, že jste s ním opravdu ráda. Ať už jste spolu krátce, nebo celé roky, nezapomeňte ho ujišťovat o své lásce drobnými gesty, doteky a pochvalami. Pohlaďte ho dlaní i během hovoru a bude pro vás mnohem snazší udržovat mezi sebou milostné pnutí.

Jsem šťastná, že tě mám

Nic lépe nezpůsobí to, aby se váš partner cítil více milován a oceněn, než pochválit váš společný život, který překonává všechny vaše představy. Dejte mu vědět, jak jste ráda, že jste si ho vzala nebo jak ráda s ním žijete. Ukažte mu, jak jste šťastná, že je ve vašem životě právě on.

Jsi hezký chlap

Každý chlap potřebuje cítit obdiv žen a cítit, že se líbí, stejně jako to potřebujete vy. Pokud mu tento obdiv neposkytnete vy, snadno může ztratit hlavu kvůli obdivu jiné ženy. I když mu čas přidal vrásky, šedivé vlasy či objem pasu, dejte mu najevo, že je pro vás stále stejně přitažlivý.

Dávám ti za pravdu

Skvělý způsob poskytnutí pochvaly, při níž se váš chlap zcela jistě rozzáří, je dát mu najevo, že si vážíte jeho názorů a smýšlení. Je úplně jedno, jestli jde o hodnocení jeho šéfa, nebo o názor na právě zhlédnutý film. Ocenit partnerův názor je dobré, ale dejte mu najevo, že si ho ceníte i za něco jiného a že dokážete uznat, že má pravdu.

Cítím se díky tobě skvěle

Když spojíte jeho pochvalu se svými konkrétními emocemi, bude se chlap cítit desetkrát lépe než jen po samotné pochvale. Můžete mu například říci, že oceňujete, jak dobře uvařil večeři, protože se tak cítíte milovaná a v bezpečí. Dáte mu tak najevo svou náklonnost a potvrdíte, že si vážíte veškeré jeho práce.

Jde ti to úžasně

Povzbuzujte partnera k tomu, aby dělal a zkoušel dál nové věci nebo aby se snažil dělat lepší věci, které mu zatím ještě moc nejdou. Pokud vašemu partnerovi třeba příliš nejde vaření, ale přesto se snaží a kvůli vám něco kuchtí, obrňte se trpělivostí a povzbuzujte ho pochvalou.

Líbí se mi, když…

Když se vám líbí něco, co dělá váš partner, a chcete, aby v tom pokračoval, nezapomeňte ho chválit. Může jít o něco docela jednoduchého, jako: „Líbí se mi, když…, protože se při tom cítím…“ Snadněji tak dáte partnerovi najevo, že se vám něco líbí, neboť tím spojíte dohromady to, co dělá, se svými pocity.

Cením si toho, co děláš

Opravuje váš muž věci v domácnosti nebo uvaří? Ať dělá cokoli, čeho si ceníte, určitě mu to dejte najevo. Oceňte jeho snahu. Dáte tím najevo, že si ceníte, co se děje „za oponou“, aby se to uskutečnilo. Oceněním a komplimenty dáváte partnerovi najevo, že ho nepovažujete za něco samozřejmého.

Zajímá mne, co říkáš

Když svého miláčka chválíte, dáte mu tím najevo, že si ho ceníte takového, jaký je, jako jedinečnou osobu. Tím, že ho vnímáte a nasloucháte tomu, co vám vypráví, dáváte najevo, že se o něj bytostně zajímáte. Zaměřte se na konkrétní věc, kterou dělá jen on a nikdo jiný. Pochvala tak bude mnohem smysluplnější a také uvěřitelnější.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden